Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udělat z trička tílko?

Od: maruskaopicka odpovědí: 13 změna:
Ahoj...tak tu probírám skříň...a zjistila jsem že mám spoustu triček na doma které prakticky už nenosím...kvůli pocení které řeším s doktorkou. Teď v létě nosím skoro samá tílka i do města . Ale tak mě napadlo..šlo by z těch triček na doma udělat tílka? Zkoušel to někdo? Mám známou které je vyučená švadlena ale nevím zda by si s tím poradila . Ty tílka bych stejně nosila na doma po vesnici se psem.
Ale aby to aspoň trochu vypadalo.. když potkám sousedí :)
Přeci jenom střih na tričko je jiný než na tílko.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Stříhejte jen taková ta pevná trička, která nejsou vroubková a moc nepruží, ta by se párat neměla. Ve švadlence kupte "šikmé proužky", mají je v různých barvách a tím průramky i výstřih olemujete snadno, nemusíte si proužky z ničeho stříhat, určitě to pořídíte za pár korun.

Až na to, že ty šikmé proužky jsou z takové látkové bavlny, ne z pleteniny a když to tím olemuje, tak to bude dost tvrdé a bude jí to opravdu vadit. Ty proužky jsou dobré na lemování ubrusů, utěrek a tak podobně.

liska5
hodnocení

1x

No nevím. Spíš vytvoří halenku bez rukávů. Ten výstřih když zůstane. Jinak se to může po prostřižení "vyvracet". Hodně záleží na materiálu. Švadlena si vybere, do čeho by šla Celkově to nakonec vyjde dráž, než nové vypracované tílko. To je dnes mnohde pod stovku /Pepco/.

maruskaopicka
hodnocení

No...je to spíš kamarádka..než známá..tak..bych ji za to spíše koupila láhev či něco jiného. Nedávno jsem ji sklízela třešně višně. O to nejde.
Já bych ty trička stejně asi vyhodila a na doma se mě nechce dávat za tílko ani 100 to bych se spíše podívala do sekáče někam .
liska5

Tak vyberte trika, co se Vám líbí, a ona posoudí, zda to půjde.

maruskaopicka
hodnocení

Asi jo...dříve jsem trička nosila teď si ho vezmu...a za chvíli mohu ždimat.
Ale třeba s kamarádkou... vymyslíme nový módní kousek..co zítra bude nosit celí svět :)

hodnocení

1x

Ahoj, našla jsem toto- jaksetodela.cz/...

hodnocení

1x

Normálně sama si udělej tílka.

Ale chce to mít ty zubaté krejčovské nůžky. Odstřihnu rukávy a upravím výstřih. Každé tričko podle uvážení.

Peru už třetí rok a zatím se žádné tílko netřepí. To ty bezva nůžky. ;)

Pěkně vypadají i větší z pánských triček. Možná první se ti docela nevydaří, to bude na zahradu, ale chybama se člověk učí, že?

liska5
hodnocení

0x

No nevím. Spíš tak halenku bez rukávů. Ten výstřih když zůstane. Tam se to může "vyvracet". Taky záleží na materiálu. Švadlena si vybere, do čeho by šla Celkově to nakonec vyjde dráž, než nové vypracované tílko. To je dnes mnohde pod stovku /Pepco/.

liska5

Sorry, zase duplicita. Kéž by šlo to první odstranit! To je tak když se u psaní vaří...

molly
hodnocení

0x
Podívej se na YT DIY cut off T-shirt a třeba i na další videa co ti to nabídne

fram
hodnocení

0x

Vyrobte nejdřív střihy: Jak asi bude velký výstřih, jakého tvaru a jaké průramky. Vše nejdřív z papíru, nejlépe novinového. Můžete obkreslovat z jiného padnoucího tílka. Z odstřižených rukávů trička sestavíte dle střihu proužky na lemování, budou asi nastavené. Nemusí být šikmé, ale musí "sledovat nit látky" (třeba kolmo) symetricky. Položte proužky na líc na zpracovávané tričko, přistehujte, odstřihněte přebytky u krku a v průramcích paží. (Průběžně obšívejte budoucí švy, aby se netřepilo.) Přišijte strojem. Otočte lemovací proužky do rubu, přistehujte, přišijte v ruce křížkovým pružícím stehem "do půli látky". Toto umí i šicí stroj - pro pokročilé. Takto bude pravděpodobně postupovat i vaše známá švadlena.

hodnocení

0x

Jestli je Vaše kamarádka opravdu vyučená švadlena, tak tohle pro ni nebude vůbec žádný problém a snadno si s tím poradí. A ano, z trička lze udělat tílko. Problém by byl, kdybyste to chtěla naopak. Z tílka tričko. ;) Ale i to by šikovná švadlena měla s trochou představivosti dokázat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]