Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utržený zip u kozaček

Od: atrama® odpovědí: 4 změna:

Prosím někoho o tip na spravení zipu u kozaček, ulomil se mi ten vršek vozíčku. Jinak zip funguje,přemýšlím,čím to přilepit,aby se to líp zapínalo a nelámaly se nehty...záruka už není,ale dobře se v nich chodí..díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Zdravím atramo! Já než měním celý nový zip - většinou u bund a riflí pro celou rodinku - tak se snažím vyměnit jenom jezdce. Buď na jedné straně nahoře (u bund) a místo kovové zarážky našiju silnější režnou nití nebo bavlnkou zarážku, když se mi tam nepovede kovová zarážka vrátit zpět - mám na to ketlovačky. A nebo dole rozdělám zip (u riflí) , vyměním celého jezdce a opět místo kovové svorky ten zip dole pořádně sešiji. To by možná šlo udělat u kozaček - pokud není konec zipu důkladně schován v kůži. A většinou to vydrží do likdvidace celého kusu oděvu! ;) Ale už mi docházejí zásoby jezdců, protože když něco rodinka vyhazuje, tak nemyslí na ponechání zipu. *nevi*

doplněno 04.11.09 12:04:

Tak to jsme se s dejavu hezky shodly! *placni*

dejavu*
hodnocení

0x

a co tam dát nový jezdec? Navlečení je popsáno zde foto.dama.cz/...

mamcazmoravy*
hodnocení

0x

Samostatný jezdec k zipu se dá koupit ve švdlence či galanterii. Jen je vhodné přinést ten starý jako vzor velikosti, všechny typy a velikosti se bohužel neprodávají, ale za zeptání to stojí. případně můžete koupit celý krátký zip se stejným jezdcem a jezdce jen vyměnit. Cenový rozdíl u krátkého zipu či samostatného jezdce je nepatrný. A co se týká nasazování, tak je možné jezdce (na výšku) trochu rozevřít kleštičkama a po nasazení zcvaknout. Pokud stejný typ neseženete, můžete to dát k ševci. Určitě by vyměnil celý zip, což zbytečně víc proděruje kůži, je to dražší a každá bota by pak byla s jiným zipem, nicméně pohodlné botky by za to snad stály...

hodnocení

0x

Švec celý zip vymění za 300kč. *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]