Nejste přihlášen/a.

Prosím někoho o tip na spravení zipu u kozaček, ulomil se mi ten vršek vozíčku. Jinak zip funguje,přemýšlím,čím to přilepit,aby se to líp zapínalo a nelámaly se nehty...záruka už není,ale dobře se v nich chodí..díky.
Zdravím atramo! Já než měním celý nový zip - většinou u bund a riflí pro celou rodinku - tak se snažím vyměnit jenom jezdce. Buď na jedné straně nahoře (u bund) a místo kovové zarážky našiju silnější režnou nití nebo bavlnkou zarážku, když se mi tam nepovede kovová zarážka vrátit zpět - mám na to ketlovačky. A nebo dole rozdělám zip (u riflí) , vyměním celého jezdce a opět místo kovové svorky ten zip dole pořádně sešiji. To by možná šlo udělat u kozaček - pokud není konec zipu důkladně schován v kůži. A většinou to vydrží do likdvidace celého kusu oděvu!  Ale už mi docházejí zásoby jezdců, protože když něco rodinka vyhazuje, tak nemyslí na ponechání zipu.
 Ale už mi docházejí zásoby jezdců, protože když něco rodinka vyhazuje, tak nemyslí na ponechání zipu. 
Tak to jsme se s dejavu hezky shodly! 
Samostatný jezdec k zipu se dá koupit ve švdlence či galanterii. Jen je vhodné přinést ten starý jako vzor velikosti, všechny typy a velikosti se bohužel neprodávají, ale za zeptání to stojí. případně můžete koupit celý krátký zip se stejným jezdcem a jezdce jen vyměnit. Cenový rozdíl u krátkého zipu či samostatného jezdce je nepatrný. A co se týká nasazování, tak je možné jezdce (na výšku) trochu rozevřít kleštičkama a po nasazení zcvaknout. Pokud stejný typ neseženete, můžete to dát k ševci. Určitě by vyměnil celý zip, což zbytečně víc proděruje kůži, je to dražší a každá bota by pak byla s jiným zipem, nicméně pohodlné botky by za to snad stály...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.