Nejste přihlášen/a.
kdo by mi poradil , uvažuju už dýl zařadit toto do stravy. Existuje loupané a neloupané. Loupané je dražší a může žluknout? Neloupané- i v tomto stavu se používá dle internetu, ke stravě , tak jak je...Zajímá mě - opravdu se neloupané konopné semínko dá jíst ve stavu neloupané? suché, máčené, nebo co s tím? děkuju všem
Manžel si kupuje malý sáček namletých konopných semínek a dává si je do jogurtu. Myslím si, že by se měla mlít těsně před spotřebou, ale na to by byl líný.
Kupuji oba druhy. Přidávám do domácího chleba to neloupané a to loupané chutná skoro jako piniové oříšky, tak je používám na různá pesta, místo těch piniových oříšků, protože jsou podstatně levnější a rozdíl v chuti je opravdu minimální. A jelikož kupuji přes internet, tak také kupuji větší množství najednou a ještě nikdy mi teda nežluklo.
Někdy jsou v čokoládě, jiné jako drobné oříšky do müsli, jogurtu, do kaší i samotné. Neloupané znám jen takové lehce přažené, křupavé . Slupka není na škodu - pocvičí zuby a zafunguje ve střevě, jako vláknina. Nejdůležitější je datum spotřeby. Semínka jsou obecně lepší a zdravější máčená přes noc. Nastartuje se v nich tvorba enzymů, jako by měla klíčit. Já si takhle dávám večer namočit hrstičku mandlí. Mají pak čerstvější chuť a tělo si z nich víc vezme..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.