Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych prodala nějaké oblečení přes internet. Původně jsem chtěla přes Vinted, ale zjistila jsem, že jsou tam nějaké podvody s financemi, tak jsem dostala strach a raději přes Vinted nic neprodala. Neznáte jinou OVĚŘENOU aplikaci/stránku, kde se prodává oblečení? Můžete se prosím podělit o své zkušenosti?
Moc děkuji za odpovědi.
Přes Vinted prodávám i nakupuji oblečení běžně. Stačí si nechat zaplatit předem, případně použít platbu přes Vinted a nevidím tam žádné riziko. Pak je možné vyzkoušet Facebook Marketplace nebo Aukro. A podvodníci se najdou všude.
Souhlasím. Nic neposílat předem. Až po platbě. A nejlépe přes Vinted.
Já teď kupovala kabelku od nějaké Polky. Na fotkách vypadala pěkně, ještě s cedulkama. Přišla sice s cedulkama, ale šíleně oloupaná. Prý ji ležela dva roky ve skříni a před posláním nezkontrolovala. Ještěže jsem koupila přes Vinted, protože mi všechny peníze přišli zpět.
Na Aukru se mi nepodařilo nic prodat aspoň rok, na Vinted prodávám celkem pravidelně.
Vzhledem k tomu, že v mnoha městech jsou různé "sekáče" a "hrabárny", myslím si, že nabízet oblečení na inzerát je ztráta času. Když uvedete větší obnos, neprodá se a když dáte cenu nízkou, nevytrhne Vás to. Zkoušela jsem taky, zbytečně. Lepší dát v pytlích do kontejneru na oblečení, člověk si ušetří čas. A ten výdělek je opravdu zanedbatelný. Jaga.
Fotíte, zadáváte inzerát, dohadujete se, pak zboží balíte, musíte na poštu - a nakonec to třeba adresát prohlédne a nechce to. Chce to odesílateli vrátit a peníze zpátky. Mně se toto nestalo, ale i tady na poradně se podobné problémy řešily. A to opravdu za to nestojí.
Zdravím, za sebe určitě doporučuji sbazar. Prodávám tam už asi rok, a občas se něco prodá. Je to zdarma, do 500 kusů inzerátů na jeden účet. Aukro nedoporučuji, kvůli tomu, že při prodeji a vystavení vyjma zboží od 1 Kč platíte poplatky, takže se to nevyplatí - občas je štěstí, že někdo přihodí, ale zrovna u oblečení bych to považoval za ztrátu času, zejména ve vztahu, když dáte zboží od 1 Kč, za 1 Kč se vydraží a 1 Kč dáte na poplatku...takže z toho nic nemáte. Na sbazaru vám zbyde všechno, nikomu nic neplatíte.
Podvody už jsou všude - podvodníci mají apetit - snaží se na sbazaru, bazoši ... na všech možných serverech. Stačí mi informace "super nabídka, ihned beru, prosím o vaše číslo účtu, okamžitě zaplatím požadované"... při otlučeném kole, kde nabízím za 3 a chci dát slevu :D.
To už pak jen stačí vygooglit si mail nebo telefon "kupujících" - je jedno, jestli je to kabelka za stovku nebo auto za 50tis- prostě to jedou na všech webech. Ale stačí u toho myslet a reagovat adekvátně ... nebo můžete hezké kousky předat charitě a mít dobrý pocit bez nervů, jestli ta stovka na účet přijde.
Je to ztráta času, nabízela jsem nové moderní oblečení i obuv, neprodalo se vůbec nic. Chce to dodat si odvahu a odnést do kontejneru na textil !
Asi jste měla smůlu. Já kupuju i prodávám pravidelně. Některý věci mi tam visí 3 měsíce, některý prodám do druhýho dne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.