Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shnilé maso?

Od: vitecek® odpovědí: 13 změna:

Zdravim, poradte

mel jsem maso v lednici, asi dva dny, mel jsem ho nejniz (kde je nejvetsi chlad), rozbalene - dane do misky a v igelitovym pytliku - cast masa, ktera se zrejme dotykala steny misky tak jaksi nevoni.. horni cast ovsem voni uplne, jako po rozbaleni z puvodniho obalu (tedy skvele, heheh), tak je moje otazka - je to nejak "zkazene", tedy nejedle? nebo je to v tomhle pripade ok a ona ztrata vune je prirozeny důsledek toho, ze to bylo danou casti polozene?

nechci tu uplne vysvetlovat, proc to nevim, tak staci odpoved bez otázky typu, jaktože to nevim. díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Jaké maso? Já mám nejchladnější místo v ledně nahoře vzadu.Shnilé asi nebude, to by páchlo děsně. Je možná uležené, což by vadit nemělo. Někdy se to tak dělá úmyslně, aby zkřehlo. Maso prohlédněte, odřežte případný nazelenalý kousek a pak maso vymáchejte v octové vodě a následně normálně zpracujte.

hodnocení

2x

Možná přivřít oko a maso vyhodit.

Když z něho uvaříte a pak budete jídlo jíst, stejně si nepochutnáte , pořád budete cítit ten zápach a strachovat se, jestli nedostanete přinejmenším průjem.

Někde těch pár desítek korun ušetřete, třeba 2 x bezmasou večeři , nebo si nekoupíte další ponožky. ;)

dahan
hodnocení

2x

Tak dlouho rozbalené maso nevydrží. Zejména ne kuře.

hodnocení

2x

Tak to by už muselo zavánět v momentě, kdy jste to maso koupil. Mně teda maso po dvou dnech v lednici nijak nehnije, ani nezapáchá. A to i kuřecí. Nevím proč tady "dahan" psal, že zejména kuřecí se kazí rychleji. Ale jestli mohu poradit, tak "hermeticky" do igelitu maso nebalte, to se právě bakterie dříve rozbují. Já dám do misky a na tu volně položím igelitový pytlík, jen aby to maso na povrchu "neoschlo". A to, že se maso dotýkalo stěn misky, vůbec nevadí. A dva dny vydrží úplně bez úhony.

hodnocení

jo, to tu napsal i kolega výše o tom jen přikrytí..

1. a maso standartně balené v plastu je vakuově vysáté? není.. ale pak tam je vzduch uplně stejně, jako v tom igelitovym sáčku, ne?

hodnocení

1x
To my takto stupeň lahodného zamření těžko poznáme, navíc nevíme, co se s masem dělo před vložením do chladničky, ani z jakého zvířete maso je, ale pokud maso vepřové, nebo hovězí dobře tepelně zpracujete, neměl by být problém. Horší je to s drůbeží a vůbec bych neriskoval rybu.
Počítejte s tím, že hlavně na zaleželé drůběži může být namnožená salmonela, takže ne že si pak použitým neumytým nožem na tom samém prkénku nakrájíte rajčata. Pořádně vše umýt.

makk
hodnocení

1x

Jak mám chápat "rozbalené, v igelitovém pytlíku"? Hnilobné bakterie jsou anaerobní, tedy kyslík je ničí. Takže když maso pečlivě zabalíte do igeliťáku, vytvoříte jim ideální podmínky. Když naopak maso dáte na talíř a ničím ho nepřikrýváte, tak sice osychá, ale nekazí se. Když se dělá pršut, tak takto maso schne týdny nebo i roky (podle velikosti) a ani nemusí být v lednici.

Že je je maso zabalené v igelitu za dva dny cítit je naprosto normální, ale po dvou dnech by ještě nemělo být zdravotně závadné.

hodnocení

míněno , rozbaleno z původního obalu, vloženo do misky, miska vložena do igelitového sáčku.

jasně, to psali lidé i výše, že tedy lepší pouze misku přikrýt sáčkem,

makk

Já to nepřikrývám vůbec a lepší je talíř než miska. Po týdnu je maso oschlé, ale nic mu není.

hodnocení

1x

Takovému masu se říká "zamřelé" a pro člověka nebezpečné. Pes a jeho trávení to ocení. Pro psa je snadněji stravitelné. Ale pro člověka je nebezpečné.

To máš, babi, pravdu. Pán u nás ve vsi choval dobrmany. A schválně jim to maso nechával tak trochu zkazit, říkal tomu opravdu "zamřelé." Bylo to nepříjemně cítit, ale psi to žrali s chutí. Mají holt jiné trávení, než my, lidi. Jaga.

nov
hodnocení

0x

S vaším extrémně vyvinutým čichovým orgánem byste "schnilý maso" poznal ihned po vyndání misky z igelitového pytlíku.

hodnocení

0x

Pokud maso jen tak lehce zavání, tedy nesmrdí, můžete jej dobře omýt a namočit na chvíli do vody s octem. Dá se zachránit. Ale člověk to už pak rozhodně nejí s chutí. Ledaže by pozval na oběd někoho, kdo to neví. *smich* Shnilé to určitě nebylo. Jen jste jej špatně uložil. Lednice nechladí nejvíc dole, ale naopak nahoře. Spletl jste si prostě fochy, to je celé.

Mohla bych Vám vyprávět, co je to SHNILÉ MASO. Je to už nějaký rok, vytáhla jsem v létě kuřecí maso z mrazáku, odstranila igelit, maso dala na misku - a položila nahoru na vysokou lednici, aby to povolilo. Vidět na to nebylo a já, trouba, jsem na to zapomněla. První den to zavánělo, druhý den zapáchalo, třetí den smrdělo jako...A já pořád nevěděla, co a odkud to tak strašně smrdí. Na to maso jsem totiž zapomněla jako na smrt. Když jsem na to za několik dní konečně přišla, letělo to i s miskou. Lidi, to byl ale smrad! Jaga.

Takže pokud to jen trošku zavání, dá se to zachránit. Důkladně oprat, přerazit něčím, jako je třeba česnek či aromatické koření. Když měli někde v restauraci na jídelním lístku hovězí na česneku, říkali jsme si - AHA, zasmrádlo jim maso.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]