Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co se zmraženým lososem?

Od: moxa* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, máte někdo nápad jak upravit zmraženého lososa - celého? Byla to levná koupě, ale teď nevím, co s ním :) Znáte nějaký recept, nejlépe bez česneku? Díky

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar atrama

Rozmrazit lehce ve vlažné vodě, pak oddělit hlavu i ocas, osolit, potřít drceným kmínem a dobré je vložit dovnitř libeček-po upečení se vyhodí, nebo v létě i jiné bylinky.Dát do trouby na kousek másla kousek másla i dovnitř a dát do trouby péct.Jinak se z něj dají dělat i řízky, když stáhnete kůži, nebo poprášit moukou s paprikou a opéct na pánvi, losos je moc dobrá ryba.A v létě na grilu-to nemá chybu...*pivo*

 

papene*
hodnocení

2x

A podkovy neumíte udělat?

doplněno 04.11.09 09:48:

recepty.cz/...

ten je v celku

moxa*
hodnocení

Ze zmraženého na kámen tedy podkovy neumím :( Ten recept je taky na porcovaného, ale díky :) Tím olejem se asi potírá to maso, což právě u zmraženého nejde, tam je jen ta tučná kůže zvenku. Někdo další? :)

 

lidka*
hodnocení

2x

Nechat ho mírně rozmrazit, prosolit a okořenit a podle velikosti třeba připravit v troubě celého. A jestli je to větší losos, jak píše papene - opět nechat mírně rozmrazit - nakrájet ho na podkovy a opět buď v troubě a nebo i na pánvi. Zde máte skoro všechny recepty, které existují (ale jistě je jich ještě více). Já bych se pro první kuchtění přimlouvala za jedenoduchý recept - třeba č. 28 a nebo vyzkoušený malvinky. A potom, po vyzkoušení chuti bych se vrhla na složitější pokrmy. *cteni*

prima-recepty.cz/...

doplněno 04.11.09 10:08:

Moxo - nic se opravdu nestane, když ho necháte trochu rozmrazit, abyste ho pořádnou kudlou naporcovala. Ale jestli to není vyloženě pořádný kus - dejte ho na pekáček do trouby. Můžete samozřejmě ocas i hlavu ufiknout - nevím, z lososa jsem rybí polévku nedělala. Ale dělá se i falešná z filé, tak proč ne. Z kapra je to normální - hlava, ocas i ploutve.

doplněno 04.11.09 10:15:

A ještě ze zbytků můžete udělat pomazánku - falešnou humrovou. Nebojte, žádnou rybu nezkazíte máslem, kmínem event. mletou paprikou a citronem.

moxa*
04.11.09 11:31
hodnocení

Mňam :)

malvinka*

Byl na másle?;)

moxa*
hodnocení

Zatím si to jen představuju :D

Bude asi zítra

malvinka*

Ok, :Dpředstavy se zhmotňují. Pak tedy přeji slastné mlsné přestavy.

doplněno 04.11.09 13:08:

Oprava představy

 

malvinka*
hodnocení

1x

Osolené, zlehka poprášené moukou plátky lososa vložíme na tuk, na kterém jsme zesklovatěli jemně pokrájenou cibulku. Necháme chvilku osmahnout z jedné strany z druhé strany.

Je takto znamenitý a rychlý.

Přeji dobrou chuť!

moxa*
hodnocení

Prosím prosím, je V CELKU! :) Jinak ho udělat umím, ale mám celou totálně zmrzlou rybu i s ocasem a hlavou! :)

 

schery*
hodnocení

1x

Dát ho do mikrovlnky na rozmražení a nebo pod tekoucí vlažnou vodu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]