Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce po ms

Od: zuzanka* odpovědí: 3 změna:
Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat nějak to z pribaloveho letacku u antikoncepce nemuzu pochopit. Píšou ze antikoncepce někdy zabírá až 8 den uzivani. Brala jsem antikoncepci 21 dni poté vysadila kvůli menstruaci. Otázka zní , jsem chráněna hned po první tabletce po menstruaci, nebo znovu až po 8 dnech užívání? Antikoncepci jsem brala již 21dni poté menstruace a teď beru znovu po menstruaci. Zjednodušeně pokud se bere antikoncepce pravidelně, je nutné každý měsíc čekat 8 dni na účinnost antikoncepce, nebo těch 8 dni platí pouze pokud se anti začíná užívat poprvé. Dekuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x
Po 8 dnech začíná při prvním užívání, pokud berete 2. a další platíčko přesně dle příbalového letáku, jste chráněná.

zuzanka*
hodnocení

Takže jsem chráněna od první tablety po menstruaci?

hodnocení

0x
Pokud jste pilulky brala už aspoň jeden celý cyklus (tj. jedno celé plato), tak už jste chráněná pořád. I v pauze na pseudomenstruaci.
Těch 8 dní platí, když jste předchozí měsíc antiko nebrala (nebo když vynecháte více tablet - ne těch placebo na ms, ale těch "aktivních").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]