Ahoj, Chtěla jsem se zeptat nějak to z pribaloveho letacku u antikoncepce nemuzu pochopit. Píšou ze antikoncepce někdy zabírá až 8 den uzivani. Brala jsem antikoncepci 21 dni poté vysadila kvůli menstruaci. Otázka zní , jsem chráněna hned po první tabletce po menstruaci, nebo znovu až po 8 dnech užívání? Antikoncepci jsem brala již 21dni poté menstruace a teď beru znovu po menstruaci. Zjednodušeně pokud se bere antikoncepce pravidelně, je nutné každý měsíc čekat 8 dni na účinnost antikoncepce, nebo těch 8 dni platí pouze pokud se anti začíná užívat poprvé. Dekuji za odpověď.
Pokud jste pilulky brala už aspoň jeden celý cyklus (tj. jedno celé plato), tak už jste chráněná pořád. I v pauze na pseudomenstruaci. Těch 8 dní platí, když jste předchozí měsíc antiko nebrala (nebo když vynecháte více tablet - ne těch placebo na ms, ale těch "aktivních").
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.