Dobrý den ještě jsem neměla pohlavní styk ale mám se dostavit na vysetreni děložního čípku ,bojím se doteď mě kontrolovaly přes břicho ,je mi 28 let. Volala jsem tam pro jistotu zda se to dělá i panam paní řekla ano ,prosím co čekat moc děkuji všem
Proč by vám měl brát stěr na cytologii, když HPV, který způsobuje rakovinu děložního čípku, se přenáší pohlavním stykem? doplněno 23.06.22 17:21: Možná použije vaginoskop, pomocí kterého se dá vyšetřit a odebrat vzorek i u panny. Bez poškození panenské blány, ovšem ne bez strkání vaginoskopu do vagíny.
Po běžném gynekologickém vyšetření v zrcadlech lékař do pochvy zavede štětičku nebo speciální kartáček. Provede stěry z děložního čípku a vstupu do děložního kanálu. Odběry nebolí. Trvají jen několik sekund.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.