Nejste přihlášen/a.
Používám rýžovar už asi 6 let, ale poslední dobou mi po varu vody začne kypět ten rýžový šlem ven z hrnce tou dírkou a po obvodu pokličky . Musím u toho stát a pokličku nadzvedávat, dřív stačilo dát navrch utěrku.Co s tím?
Asi to bude kvalitou rýže. Já také používám rýžovar, ale nikdy jem nemusela dávat ani tu utěrku. To mi přijde divné, protože ten rýžovar má být naopak všude volný, aby mohla volně ucházet pára a nikdy se nemá ničím zakrývat. Zkuste teda příště tu rýži více vyprat, aby v ní nebylo tolik škrobu. Já teda rýži jenom propláchnu, a nikdy mi nic kolem nekypí a nekypělo. Rýži kupuji jasmínovou a kupuji ji v Sapě na tržnici.
Tak asi už je ten hrnec vadný. Ale mně je divné,že jste psala, že jste dávala nějakou utěrku už předtím. Já mám hrnec koupený přímo od Vietnamce, je jiný než ty, co se prodávají u nás. A nikdy jsem problém s přetékajícím obsahem teda neměla. A to mám ten hrnec už tak 8 let a používám ho často.
Hledala jsem takový co mám já, abych Vám poslala odkaz, a je to tento systém. Nemá žádnou volně ležící pokličku, víko se zaklapne a spustí se vaření,hrnec se sám vypne, když je rýže hotová a pak se sám přepne do udržování teploty. Rýže z něj je vždycky sypká a nelepivá. Já už tyto hrnce používám víc jak 30 let, takže už mám několikátý. Ale já vždy kupuji nový přímo u nich. Tady v Čechách jsem ho koupila na tržnici v Praze v Sapě. Před těmi osmi lety jsem ho platila asi 5 stovek.
Právě že vařím většinou pro 2-3 osoby, což je hrstka (odměrka) plus požadované množství vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.