Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí po porodu

Od: lenka1 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, včera mi skončilo 6ti nedělí a před porodem jsem měla 71kg a po porodu 64kg a dnes 60,2kg. Před těhotenstvím jsem měla 57kg, ale už asi nějaké 3 týdny se mi ta váha drží na těch 60 kilech a nejde to už dolů, jim každý den pravidelně, piju a kojím. Nevím proč už to nechce dolů. Potom jsem se někde dočetla, že se musí dávat pozor na cvičení kvůli mléku, tak že se bojím cvičit, aby mimčo neodmítalo mléko apod., ale na procházky chodíme.

Máte nějaké tipy či rady, co jste dělali? (hlavně zdravě) žádné diety...

A také aby to bylo finančně dostupné, snažíme se ted šetřit, protože splácíme hypotéku..

Děkuji předem za odpověd

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přestaňte, s prominutím, "blbnout" - to, že jste den po šestinedělí, ještě neznamená, že je tělo v tomtéž stavu jako před otěhotněním. Navíc kojíte, ty procházky (pokud nejsou po nákupním centru *smich*) zatím úplně stačí a pomalu můžete přidávat.

A argument, že tamta a tahle celebritka týden po porodu předvádí postavičku v bikinkách fakt neberu.

tebi
hodnocení

0x
Mi zůstalo po porodu 25 kg:)) problém je, že se mne ty kg drží už 20 let:)) nějaké 3 kg jsou směšné...

pb®
hodnocení

0x
Šestinedělí je na to, aby se dala žena zdravotně dohromady po porodu, dalších 9 měsíců trvá, než se dá dohromady po těhotenství. Nechtějte hned po šestinedělí zázraky, ty ženy co odchodí záhy po porodu módní přehlídku a není znát, že mají dítě, mají dar postavy od pánaboha. Nemůžou za to cvičení ani diety, prostě se tak narodily. Při cvičení si najděte cvičení pro ženy po porodu, kde se striktně vyhýbají cvikům, při kterých se zapojuje přímý sval břišní. Zakázané jsou planky, sklapovačky, zkracovačky. Důležité je posílit pánevní dno, navrátit hyperlordózu bederní páteře a posílení nejslabšího svalu transversus abdominis. Ten se cvičí v leže v neutrální pozici dechovým cvičením.Žádné tlačení beder do podložky, zvedání nohou nad podložku, žádné fitko, planky. Pokud přeskočíte stažení případné diastázy a necháte páteř v hyperlordóze, poškodíte se. Diastáza se může zafixovat, až se nebude dát cvičením zlepšit a prohnutá páteř bude bolet. A nemusí bolet jen záda, od křivé pateře bolí kyčle, kolena, hlava...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]