Nejste přihlášen/a.
Nikdy jsme doma do francouzských brambor smetanu nelili, jen rozšlehané vejce. Ale když to chutná, proč ne. Nikdy jsem recept se smetanou ani neslyšela, klidně pečte bez.
Já ,když mám chuť tam klidně přihodím zakysanou smetanu a pod ní na kousky čerstvou papriku. Receptu je mnoho, tento jsem si vymyslela já, klidně můžete syrové brambory na sporáku OPECu lehce ve směsi soli a česneku, šunka ,sýr,mléko s vejcem zalit a až se srazí před doděláním rozredenou smetanu pod ní sýr. Prostě dejte, co chcete a bude to ok
Francouzské (spíše zapékané) brambory jdou udělat naprosto šokujícím způsobem, jak je dělám třeba já:
Oloupané (ale ani to není v případě dobrých brambor nutné) a umyté syrové brambory nakrájím do sádlem vymaštěného pekáčku, přidám pokrájené syrové (hovězí, ale může být i jiné) maso, osolím, okořením, promíchám,přikryji pečicím papírem a peču v troubě při 180°C podle množství hodinu a půl až dvě.
Do francouzských brambor jsem nikdy smetanu nedávala. Dělám ale takový poněkud upravený recept, ne z vařených, ale syrových brambor.
Ohnivzdorný pekáček vytřu máslem. Krájím natenko syrové oloupané brambory. Posolím, posypu nahrubo nastrouhanou měkkou uzeninou a tvrdým sýrem. Znovu brambory, sůl, sýr a uzenina. Navrch vrstva brambor, sůl, pepř a několik kousků másla. Dám do trouby péct, odkryté. Když zrůžoví, zaliju mlékem, ve kterém jsem rozkvedlala vejce. A zakryju víkem, dopeču. Když je k tomu zeleninový salát, nemá to chybu, je to vláčné, chutné, navrchu s kůrčičkou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.