Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Francouzské brambory bez smetany

Od: opo odpovědí: 9 změna:
Daji se francouzske brambory udelat i bez smetany? Jenom vejce? Nebo muzu smetanu nahradit mlekem?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tam snad ani smetana nepatří? Nebo aspoň my ji nedáváme. Na tohle jídlo je přece hafo různých receptů...

Taky jsem nikdy nedávala. Jen vajca.

hodnocení

2x
V zivote jsem ji tam nedala

hodnocení

1x

Nikdy jsme doma do francouzských brambor smetanu nelili, jen rozšlehané vejce. Ale když to chutná, proč ne. Nikdy jsem recept se smetanou ani neslyšela, klidně pečte bez.

hodnocení

1x

Smetana se do francouzských brambor dává často. My dáváme cca 200-300ml mléka, 5 vajec a lžíci hladké mouky, celé rozkvedlat.

tebi
hodnocení

1x

Já ,když mám chuť tam klidně přihodím zakysanou smetanu a pod ní na kousky čerstvou papriku. Receptu je mnoho, tento jsem si vymyslela já, klidně můžete syrové brambory na sporáku OPECu lehce ve směsi soli a česneku, šunka ,sýr,mléko s vejcem zalit a až se srazí před doděláním rozredenou smetanu pod ní sýr. Prostě dejte, co chcete a bude to ok:)

hodnocení

0x

Francouzské (spíše zapékané) brambory jdou udělat naprosto šokujícím způsobem, jak je dělám třeba já:

Oloupané (ale ani to není v případě dobrých brambor nutné) a umyté syrové brambory nakrájím do sádlem vymaštěného pekáčku, přidám pokrájené syrové (hovězí, ale může být i jiné) maso, osolím, okořením, promíchám,přikryji pečicím papírem a peču v troubě při 180°C podle množství hodinu a půl až dvě.

hodnocení

0x

Já to tak dělám vždy.

hodnocení

0x

Do francouzských brambor jsem nikdy smetanu nedávala. Dělám ale takový poněkud upravený recept, ne z vařených, ale syrových brambor.

Ohnivzdorný pekáček vytřu máslem. Krájím natenko syrové oloupané brambory. Posolím, posypu nahrubo nastrouhanou měkkou uzeninou a tvrdým sýrem. Znovu brambory, sůl, sýr a uzenina. Navrch vrstva brambor, sůl, pepř a několik kousků másla. Dám do trouby péct, odkryté. Když zrůžoví, zaliju mlékem, ve kterém jsem rozkvedlala vejce. A zakryju víkem, dopeču. Když je k tomu zeleninový salát, nemá to chybu, je to vláčné, chutné, navrchu s kůrčičkou. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]