Cim to je, kdyz si doma dam do napoje kosticky ledu, ktere si delam do lednice,mi v napoji behem chvilky rozmrznou, kdezto v restauraci to trva strasne dlouho a nekdy treba i zbudou po vypiti napoje.
Protože vy tam máte chlór. Prostě natočíte vodu - a šup s tím do mražáku.
Hospodskej je chytřejší - natočí vodu, počká, až vyprchá plyn a pak to šoupne zmrazit.
doplněno 11.06.22 20:34:
"Ája" nic nezkazí, když tu vodu nechá chvíli stát. Ve vodě jsou i jiné plyny než chlór, například radon. Haiawata s Dieslem tady do mě kopete a apřitom jste ani jeden ještě neměli čas tu radu vůbec zkusit!
Chlór vyprchá z vody již při napouštění do sklenice či nádobky na led! Takže chlórem to není!
Dle mne je to tím, že led není z chladničky doma tak hluboce zamražený jako z výrobníku ledu, navíc hraje i roli vstupní teplota nápoje-v restauraci jsou víc, pocitově víc studené než doma takže i toto může hrát onu roli!
Vy jste videla cloveka, ktery si da led do tepleho napoje, ja teda ne
riva
Tak si to dáváte do teplé limonády. Zkuste si spočítat, kolik energie vám udělá jeden stupeň nápoje na spotřebě ledu. Voda má měrné teplo snad nejvyšší mezi známými látkami, tam je na každý stupeň ochlazení potřeba spousta energie (= rozpuštění spousty ledu).
Tento jev doma nepozoruji... Ještě kostky rozmrzají na dně a třeba ledová káva je vypitá... Vliv má zcela určitě velikost kostek... Určitě s tím nemá nic dělat kvalita vody či chloru ve vodě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.