Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou cenu si říct za hlídání 2leteho dítka?

Od: barbucha91* odpovědí: 9 změna:
Jsem máma 2 malých dětí na mateřské a občas hlídám známému děti. (jen ze znamosti). On mi teď domluvil možnost hlídat jeho známé 2letou holčičku, s tím problém nemám zkušenosti mám děti miluji. Ale teď má otázka vlastně asi dvě. I když vesměs jsou obě stejné. Slečna se mi ozvala zda bych ji nemohla pohlídat s tím že by mi ji jeden den v 6 ráno přivezla a vyzvedla by si ji druhý den kolem oběda. A já nevím jakou cenu bych si měla říct aby to nebylo moc a ani "málo". A pak má zájem o nepravidelné hlidani a ráda by věděla za jakou cenu a to si také nevím rady. Za každou radu předem moc děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
150 za hodinu + příplatek za noc.
To je taková nižší (ale ne úplně nejnižší) částka, co se to tak pohybuje.
Ale klidně i víc, záleží jak si ceníte svého času.

hodnocení

3x

Taky jsem hlídavala děti a čím dýl to bylo / myslím tím hodinově / , tak tím menší částka. Př. někdo chtěl jít jen večer do kina, já přišla ve 20 hod. odcházela ve 24, tak jsem počítala 4 hodiny. Když to byl např. celý víkend, tak to nebyla hodinovka, ale smluvní cena.

Dnes se účtuje cca 150-200 na hodinu. Takže já bych si od paní vzala cca 2500,- Kč.

Za 1,5 dne 2500 Kč? Ty brďo. To jsou nějaké pražské ceny? Tady ale záleží na tom, zda člověk hlídá jen to jedno děcko anebo tam má i svoje. A jak dítě vyžaduje pozornost. Některé se z větší části času zabaví samo, jiné se dožaduje neustále pozornosti. To bych zohlednil.
2500 za 1,5 dne čistého času vám přijde moc? Pražské ceny?
Vždyť 240 korun za hodinu je průměrná celostátní mzda.
No jo, ale u toho hlídá i svoje děti, tam se jedno navíc ztratí, teda pokud to není autista nebo ADHD.

smode2
hodnocení

2x
250,- Kč/h je minimum.

K tomu hlídání mám ještě takový poznatek, ale už to bylo tak deset roků zpět. Přišla jsem hlídat na celé odpoledne a paní mi jednak předala dítě a jednak tam bylo připraveno jídlo pro díte i pro mne, ale nevím, jestli to ještě v současnosti platí.

etana*

a pak se někdo diví, že je inflace *smich2*

hodnocení

1x

Je jedno jaká je průměrná celostátní mzda,většina na ni nedosáhne,když si řeknete o 2500,- tak se může stát že příště už vám dítko nesvěří a vy už si nepřivyděláte.Taky záleží jaký má matka dítěte příjem.Jestli má např. 50 tis. tak jí to těch 2500,-možná ani nezaskočí ale pokuď má podstatně méně tak ano. Asi by bylo dobré se na částce za hlídání dopředu domluvit.Já osobně bych si řekla o cca 1500,-;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]