Jsem máma 2 malých dětí na mateřské a občas hlídám známému děti. (jen ze znamosti). On mi teď domluvil možnost hlídat jeho známé 2letou holčičku, s tím problém nemám zkušenosti mám děti miluji. Ale teď má otázka vlastně asi dvě. I když vesměs jsou obě stejné. Slečna se mi ozvala zda bych ji nemohla pohlídat s tím že by mi ji jeden den v 6 ráno přivezla a vyzvedla by si ji druhý den kolem oběda. A já nevím jakou cenu bych si měla říct aby to nebylo moc a ani "málo". A pak má zájem o nepravidelné hlidani a ráda by věděla za jakou cenu a to si také nevím rady. Za každou radu předem moc děkuji
150 za hodinu + příplatek za noc. To je taková nižší (ale ne úplně nejnižší) částka, co se to tak pohybuje. Ale klidně i víc, záleží jak si ceníte svého času.
Taky jsem hlídavala děti a čím dýl to bylo / myslím tím hodinově / , tak tím menší částka. Př. někdo chtěl jít jen večer do kina, já přišla ve 20 hod. odcházela ve 24, tak jsem počítala 4 hodiny. Když to byl např. celý víkend, tak to nebyla hodinovka, ale smluvní cena.
Dnes se účtuje cca 150-200 na hodinu. Takže já bych si od paní vzala cca 2500,- Kč.
Za 1,5 dne 2500 Kč? Ty brďo. To jsou nějaké pražské ceny? Tady ale záleží na tom, zda člověk hlídá jen to jedno děcko anebo tam má i svoje. A jak dítě vyžaduje pozornost. Některé se z větší části času zabaví samo, jiné se dožaduje neustále pozornosti. To bych zohlednil.
K tomu hlídání mám ještě takový poznatek, ale už to bylo tak deset roků zpět. Přišla jsem hlídat na celé odpoledne a paní mi jednak předala dítě a jednak tam bylo připraveno jídlo pro díte i pro mne, ale nevím, jestli to ještě v současnosti platí.
Je jedno jaká je průměrná celostátní mzda,většina na ni nedosáhne,když si řeknete o 2500,- tak se může stát že příště už vám dítko nesvěří a vy už si nepřivyděláte.Taky záleží jaký má matka dítěte příjem.Jestli má např. 50 tis. tak jí to těch 2500,-možná ani nezaskočí ale pokuď má podstatně méně tak ano. Asi by bylo dobré se na částce za hlídání dopředu domluvit.Já osobně bych si řekla o cca 1500,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.