Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna příjmení dítěte bez souhlasu otce

Od: seli® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den , ráda bych se zeptala zda tu někdo řešil změnu příjmení dítěte bez souhlasu otce . Vím že pokud otec nesouhlasí lze o změnu požádat soud, přihlíží soud k tomu že jsem si založila jinou rodinu - vdala se a máme společné dítě? Přála bych si aby obě děti měli společné příjmení.Je těžké vysvětlovat v 6 letech proč se sestřička jmenuje jinak než já. Jak by to bylo s otcem který pouze platí soudně vypočítané alimenty ale to je vše , dítě nenavštěvuje,nezajímá se o něho,žádná komunikace s jeho strany, přesto ale posílá dárky po babičce k Vánocům,svátek,narozeniny,Velikonoce - přihlédne k tomu soud? V kolika letech si samo dítě může přát změnu příjmení - je nějaký zákon nebo něco podobného?Předem děkuji za všechny odpověďi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

12x

Dítě nemá jen matku ale i otce. Pokud se nedohodnou rozhodne soud.

Proč má sestřička jiné příjmení snad víš i ty sama - jmenují se po otci a každá má jiného. Na vysvětlení nevidim nic těžkého.

Dítě si změnu bude přát samo nebo mu vymeješ mozek aby to tak chtělo podle tebe?

hodnocení

Tak v první řadě otázku sem položila protože to řeší kamarádka , za druhé urážky si nechte pro svou rodinu já na ně nejsem zvědavá.

Aha, ide o kamaratku a pisete v prvej osobe ...

hodnocení

No a mám dlouze vypisovat proč a jak ...nechápu ,no všude se najdou tzv. jiný lidi že?

hodnocení

7x

Něco jsem vám k tématu našel, třeba to pomůže. klubsvobodnychmatek.cz/... Normálně bych to nehledal, protože google by mohl ovládat každý, ale když jsem viděl, co vypadlo z asd1, tak radši bez komentáře. Měl asi těžké dětství...

hodnocení

Moc děkuji, no to mě nenapadlo kouknout se na chytrý googl .

Asd1 měl možná těžké dětství, ale vy máte očividně těžkou současnost, když jste napsal víceméně to samé, co on, ale neodpustil jste si k němu poznámku...

hodnocení

Ještě že každý člověk je jiný...

@genehawkins - jojo, mám to teď fakt těžké, dobře jste mě odhadl. Ale naštěstí jsem zatím nezapomněl chovat se slušně a nepoučuji ostatní ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]