Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , ráda bych se zeptala zda tu někdo řešil změnu příjmení dítěte bez souhlasu otce . Vím že pokud otec nesouhlasí lze o změnu požádat soud, přihlíží soud k tomu že jsem si založila jinou rodinu - vdala se a máme společné dítě? Přála bych si aby obě děti měli společné příjmení.Je těžké vysvětlovat v 6 letech proč se sestřička jmenuje jinak než já. Jak by to bylo s otcem který pouze platí soudně vypočítané alimenty ale to je vše , dítě nenavštěvuje,nezajímá se o něho,žádná komunikace s jeho strany, přesto ale posílá dárky po babičce k Vánocům,svátek,narozeniny,Velikonoce - přihlédne k tomu soud? V kolika letech si samo dítě může přát změnu příjmení - je nějaký zákon nebo něco podobného?Předem děkuji za všechny odpověďi.
Dítě nemá jen matku ale i otce. Pokud se nedohodnou rozhodne soud.
Proč má sestřička jiné příjmení snad víš i ty sama - jmenují se po otci a každá má jiného. Na vysvětlení nevidim nic těžkého.
Dítě si změnu bude přát samo nebo mu vymeješ mozek aby to tak chtělo podle tebe?
Tak v první řadě otázku sem položila protože to řeší kamarádka , za druhé urážky si nechte pro svou rodinu já na ně nejsem zvědavá.
Něco jsem vám k tématu našel, třeba to pomůže. klubsvobodnychmatek.cz/... Normálně bych to nehledal, protože google by mohl ovládat každý, ale když jsem viděl, co vypadlo z asd1, tak radši bez komentáře. Měl asi těžké dětství...
Asd1 měl možná těžké dětství, ale vy máte očividně těžkou současnost, když jste napsal víceméně to samé, co on, ale neodpustil jste si k němu poznámku...
@genehawkins - jojo, mám to teď fakt těžké, dobře jste mě odhadl. Ale naštěstí jsem zatím nezapomněl chovat se slušně a nepoučuji ostatní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.