Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám prosbu skoro každá holka v mém věku má černý tečky,někdy se to táhne i do dospělosti,ale já pořád nevím co s nima.Mám snad tisíc přípravků z reklam a všeho možnýho občas si i zajdu ke kosmetičce,ale pořád to není ono.Nezná někdo nějakou babskou radu? =o)
Zkuste přípravky s kyselinou salicilovou, ta dobře čistí, pak samohřejivou masku od garnier, čistí pory do hloubky.
Převzato:
Černé tečky ve Vašem obličeji budou s nejvyšší pravděpodobností komedony, což jsou ucpané mazové žlázy. Nejčastěji se vyskytují v tzv. T zóně (oblast čela, nosu a brady). Zbavit se jich můžete pravidelným čištěním nejlépe 1x měsíčně u kosmetičky. Pokud tuto možnost nemáte, můžete si je vyčistit sama (ale nebude to tak
důkladné), nejlépe po koupeli, kdy je pleť lehce napařená. Prsty si omotejte papírovými kapesníčky a jemným tlakem vymáčkněte obsah komedonu. Nezapomeňte pleť vydesinfikovat nejlépe pleťovou vodou s malým obsahem alkoholu.
Jana Petráková Salon Korunka
doplněno 06.11.09 01:56:No babská rada to není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.