Nejste přihlášen/a.
četla jsem i zde, ve starších přízpěvcích, o libečku v čerstvém stavu, naložit do soli, má s tím někdo zkušenost, že to každoročně opakuje jak dobrá volba uchování to je? nemůže puštěná štáva se začít kazit? nerada bych pokusem co jsem pouze někde četla, zlikvidovala ůrodu libečku, kterej můžu i usušit, ale ráda bych i tu štávu...děkuju
S libečkem zkušenosti nemám, ale kopr a nať petržele to mám odskoušené. Dříve se to jinak nedělalo, když nebyly lednice a mrazáky. Do menších skleniček, třeba od výživy, na drobno nakrájet, dát do skleničky, na to sůl, zamýchat, umačkat. Dát do ledničky a vydrží celý rok. Musí se počítat s tím, že pokrm do kterého ho budete dávat musíte trochu míň osolit. Přidáním naložené zeleniny se dosolí.
Když jsem byla děcko, tak to tak máti dělala celý roky. Dodnes si pamatuji jak mi chutnal čerstvej chleba s máslem a na tom naloženej libeček v soli. Možná je to zvláštní a já to od dětství už nikdy nejedla, ale byla to dobrota.
Celé roky dávám nakrájený libeček v plastové krabičce do mrazáku a při vaření je jak čerstvý.
Tak zkuste toto, ale stejně musí být v lednici. Možná by stačil studený špajz nebo sklep. ireceptar.cz/...
Nebudu Vám brát iluze, zkuste to. Ale podle mého ten libeček už v tom pokrmu neucítíte, protože k tomu, abyste ucítila jeho chuť, byste ho musela dát do polévky tolik, že by to nebylo kvůli té soli možné jíst. To se dělávalo kdysi dávno, protože jiné možnosti nebyly a i tenkrát to bylo spíše takové šidítko, protože ty bylinky mají aroma delikátní a nejlépe vyniknou v čerstvém stavu, nebo zmrazené. A i ty zmrazené už ztrácí na své vůni. Sušené samozřejmě také a proto se jich musí dávat víc. Ale podle mne je nejhorší metoda nakládání bylinek do soli. To je můj názor a zkušenost, protože bylinky miluji a neobešla bych se bez nich. A tak mám všechny metody vyzkoušené.
Tak v tom případě je to ještě horší, protože sůl všechny ty účinné látky jednak úplně znehodnotí a pak zapřemýšlejte trochu, přece nemůžete tu bylinku v soli nijak jinak použít, než že přihodíte lžičku do polévky a tak podobně. Takže nejenom že je naložená v soli, ale ještě ji budete vařit, tak co Vám asi z toho zbude léčivého? Nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.