Nejste přihlášen/a.
Otma Gurmán má v kečupech, u kterých jsem pročetla složení, největší podíl rajčat na 100g. I na jeho konzistenci je vidět, že nemá tolik škrobu jako jiné (což je při nabírání na hranolky skoro škoda ).
Kečup si dělám sama, vždycky když je nadbytek rajčat. Je velice chutný, jemně pikantní, krásně červený. A víte proč? Žádné konzervanty, ale přidávám do něj červenou řepu. Vylepší barvu i chuť. Kečup mi klidně v chladném špajzu vydrží 2 roky. Ale obvykle jej spotřebujeme dřív.
Výroba není těžká, teď sice jedu pozorovat vstavače, ale večer nebo zítra mohu recept napsat. Jen si počkat, až se Vám urodí ta rajčata. Jaga.
KEČUP
2 kg hodně zralých rajčat, 1 velké jablko /nebo 2 menší/, 4 větší cibule, 20 dkg cukru, 1 vrchovatá lžíce soli, 1,5 dcl octa, 1 středně velká červená řepa, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 rovná lžička sladké papriky, 1 rovná lžička pálivé papriky, 20 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 větší bobkové listy, dle chuti chilli či 1 feferonku, asi 4-5 stroužků česneku.
Vařit za občasného zamíchání zvolna asi hodinu až zhoustne, rozmixovat, přecedit. Povařit, horké nalít do sklenic, otočit dnerm vzhůru. Já ale pro jistotu raději ještě 20 minut steriluju. Nikdy se mi nezkazil. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.