Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitni kecup

Od: katy* odpovědí: 14 změna:
Vim, ze kecup neni uplne nejzdravejsi, ale obcas si ho rada dam. Poradite mi prosim nejaky kecup, ktery ma lepsi slozeni? Predem dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Otma Gurmán má v kečupech, u kterých jsem pročetla složení, největší podíl rajčat na 100g. I na jeho konzistenci je vidět, že nemá tolik škrobu jako jiné (což je při nabírání na hranolky skoro škoda :)).

katy*
hodnocení

Dekuji za tip!

Rádo se stalo ;)

Ano gurmán, ale už by bylo dobré napsat kolik (ono je tam psané z KOLIKA.) Myslím že tam bylo 240, ale teď asi 210
Ještě jeden měl kolem 220. ale nevím název nějaký San fabio z Penny
Ostatní humusy mají 140...

Proč humusy? Máte holt v kečupu i bramborovou kaši ..

hodnocení

2x
Taky kupujeme otmu gurmán. Jinak sledujte složení na obale, ale obecně vzato je třeba kupovat kečup ve skle. Z technologických důvodů při výrobě nelze dosáhnout stejné kvality v plastu(konzervanty atd).

ziuozio
hodnocení

0x

Moje stařenka dělala domácí česnekový se semínkama.

hodnocení

0x

Já používám místo kečupu pasírovaná rajčata.

hodnocení

0x

Kečup si dělám sama, vždycky když je nadbytek rajčat. Je velice chutný, jemně pikantní, krásně červený. A víte proč? Žádné konzervanty, ale přidávám do něj červenou řepu. Vylepší barvu i chuť. Kečup mi klidně v chladném špajzu vydrží 2 roky. Ale obvykle jej spotřebujeme dřív.

Výroba není těžká, teď sice jedu pozorovat vstavače, ale večer nebo zítra mohu recept napsat. Jen si počkat, až se Vám urodí ta rajčata. Jaga.

iv®
Můžu se Vás zeptat kolik řepy dáváte na kg rajčat? Taky si dělám domácí a i když máme spotřebu velkou ty poslední skleničky jsou trošku nahnědlé.

KEČUP

2 kg hodně zralých rajčat, 1 velké jablko /nebo 2 menší/, 4 větší cibule, 20 dkg cukru, 1 vrchovatá lžíce soli, 1,5 dcl octa, 1 středně velká červená řepa, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 rovná lžička sladké papriky, 1 rovná lžička pálivé papriky, 20 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 větší bobkové listy, dle chuti chilli či 1 feferonku, asi 4-5 stroužků česneku.

Vařit za občasného zamíchání zvolna asi hodinu až zhoustne, rozmixovat, přecedit. Povařit, horké nalít do sklenic, otočit dnerm vzhůru. Já ale pro jistotu raději ještě 20 minut steriluju. Nikdy se mi nezkazil. Jaga.

iv®

Děkuji Vám...vyzkouším

liska5
hodnocení

0x

Především by měl být ve skle. Plastové se nemohou plnit za horka, tudíž mají určitě konzervanty. Používám domácí, a pokud si koupím, tak nejspíš Kand extra, ten je bez chemie..

hodnocení

0x

kromě toho OtmA JE značka SPAK "MASTER" . (šedá etiketa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]