Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovesné vločky příprava

Od: motyl* odpovědí: 12 změna:

Poprosím o zkušenosti, kdo se těmito stravujete (mimo dalších potravin jasně), řeším stravitelnost využitelnost obsažených látek , o vařených není pochyb, ale zajímá mě stav ovesných vloček pouze máčené - jak dlouho, pak i kvašené,...mám ráda jednoduchost (potravin, vyhovuje mi pro trávení, chutě i čas s přípravou). S oves. vločkami začínám. děkuji předem všem *srdce*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ovesné vločky zaleji horkou vodou a nechám postát 10-20 minut. Po promíchání případně trochu vody doleji. Nesmí to být "betón" Přidám hrozinky, strouhaný kokos, med, banán, nakonec dochutím citrónovou šťávou.
Když není banán, tak třeba kompotované meruňky nebo švestky. Mlsná držka furt něco ve špajzu najde. Aspoň jednou týdně!
Mléko jsem ještě nezkoušel.

hodnocení

1x
Buďto s jogurtem nebo rozmackat vidličkou banán a promichat s vlockama. Nechat chvíli odstát a hotovo.

hodnocení

1x

Manžel si kupuje "jemné křehké" a ráno si je dává do bílého jogurtu. Chvíli nechá zvláčnět.

hodnocení

1x

Ovesných vloček spotřebuji hodně. Asi tak polovinu tepelně upravených a polovinu zpravidla ve směsích typu müsli. Směsi si dělám sama nebo dostávám jako dárek. Dávám to většinou do jogurtu a jím hned. Někdy tu směs jím jen tak lžičkou nasucho. Nikdy nic předem nemáčím. Mám velmi dobré trávení a netuším, jestli to jen tak, bez jakékoli předchozí úpravy, někdy někomu může nějak vadit. Narážek na slepici a zrní jsem si vyslechla dost :).

dada*

tak já si dělám ráno nebo večer, nebo i k obědu někdy ovesnou kaši, naučila mne to moje máti, koupuji pouze ty jemné vločky,trochu pomleté v pytlíku papírovém nebo celozrnné, chvíli je nechám namočit ve vodě,pak je přecedím dám trochu mléka a chvíli povařím,pak je naliju na talíř,posypu nastouhaným jablíčkem,kokosem,skořicí, a naliju trochu čekankového sirupu bez cukru, ato mi chutná a jsem po snídani,dáda

runner2
hodnocení

1x
Ovesne vlocky snidam kazde rano snad pres 25 let. Vlocky nevarim, rano je preleju dostatkem vrouci vody z rychlovarne konvice, nevarim. Pridam rozinky, horkou cokoladu nebo jogurt. Behem 5-10 minut snidam. Vlocky kupuji jemne drcene od Emca.

hodnocení

1x

Snídávala jsem ovesné vločky denně asi 10 let. Večer jsem je odměřila do misky, zalila asi 1 dcl mléka a do rána nechala v chladničce. Přidávala jsem ovoce čerstvé (to až ráno) nebo sušené (večer), oříšky, kokos, med, skořici... podle chuti. Byly vláčné a výborné. Uvažuji, že se k nim vrátím.

motyl*
hodnocení

super. Jsem z rodiny kde by to nikdy nikdo nevzal do huby, protože to přece žerou slepice a spol. Já jsem černá ovce. Pasu se i na lupení, ani to nemeju už. Kudy jdu trhám a chroustám. A ted k tem vločkám, tak jsem se díky vám kdo jste reagovali,trochu rozjela, a jsem uplně posedlá touhle ůpravou: jemný obyč. ovesný vločky zlidlu, namočím, pak dam vařit do bodu varu přibližně, vypnu, osolím, trochu česneku, trochu majoránky, pokapu slunečnicovym olejem, kydnu plnotučnou obyč hořčici, zapnu představivost...a je to za mě, uplně jako jitrnicovej prejt...*tanec*Kdybych si dala prejt, zblafnu ho dvě kila a bude mě zle a těch peněz ...

hodnocení

0x

Z mrazáku odsypu do misky trochu jahod, nebo malin, borůvek ... co zrovna mám.

Nechám rozmrazit, nasypu jemné vločky, zaliju trochou vlažného čaje, nebo i vody, promíchám a pár minut nechám bobtnat. Sladké a dobré. Případně dosladit medem.

jabraka*
hodnocení

0x

Kupuji si v sáčcích ovesnou kaši,nasypu do misky a zaleji trochu naředěným mlékem.Přidávám dvě lžíce namleté ořechové směsi,nebo Mysli-Vše důkladně promíchám a dám na tři minuty do mikrovlnky.

JB

hodnocení

0x

Já namočené vločky nepozřu, takže si ty jemné z Lidlu sypu suché na jogurt s extra velkými kousky ovoce (= bílá Hollandia s nakrájeným ovocem + slunečnice, mandle) a mám toto ve všední den k snídani. Když to chci trochu vylepšit, opražím si vločky na troše másla na pánvi, pak je posypu trochou erythritolu (cukru), tento nechám zkaramelizovat a takto sypu na jogurt.
O víkendu máme kaši z namletých vloček a sypkého proteinu (v poměru 3:1, namelu a smíchám do zásoby). Suchou směs zaliju v misce vařící vodou z konvice, promíchám, přidám med, kakao, skořici, ovoce a ořechy a snídám. Je to hned hotové, oproti kupovaným kaším levnější a vím, co si tam dávám.
Vločkami nahrazuji i část mouky v litém perníku, bábovce apod.

cstavadobreta
hodnocení

0x

Moje zkušenost s ovesnými vločkami je po dlouhodobém zkoušení od receptu z knihy k nynějšímu dobrému zažití složený ze dvou částí. Sypat ovesné vločky (i jemné) do sklenice s vodou pro namočení přes noc. To je kvůli snížení obsahu kyseliny fytové, způsobující trpkou chuť. Namočené vločky ohřívám pomalu k varu (podle intenzity připálení u dna). Po začátku varu přileju díl vody pro naředění, začnu odměřovat 20 minut pro var. Asi po 8 minutách (dle cvičení) přileju menší díl vody. Nechám vařit až do konce pod pokličkou, občas zamíchám. Po skončení varu naředím větším množstvím vody pro požadovanou hustotu (kontroluje následně žaludek a trávení). nechám ohřát, až je na hladině škraloupek. Nasypu lžičku máku, slunečnicových semínek. Může být i přídavek skořice podle chuti. Promíchám dohromady a nechám chladnout 15-20 minut pro snesitelnou teplotu, kaše osychá málo. Dřívější zkušenosti s kombinací mléka (laktózy), nebo ohřátých ovesných vloček byly jen střevní křeče - tepelně neupravené obilí. Proto ovesné vločky vařím a moje trávení má raději jemné. Chuť mě nezajímá. Mám vyzkoušené z ovsa ještě prosté placky. Zkouším dále kynuté lívance, kypřené lívance, ztuhlou kaši (fufu). Vdolky (kynuté těsto) ani máslové sušenky se mi nedaří. Namáčení je potřeba, výsledek je sladší a příjemnější celkově.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]