Dobrý den, právě vařím domácí vejce a plavou mi na hladině. Dříve jsem měla kupované a nikdy neplavaly, tak teď nevím, jestli jsou jedlý nebo ne. Co myslíte? Je to normální? Děkuji
Jedlé jsou, jen jsou staršího data...a ještě mi z nich nic nebylo, tepelně je snad upravíte. Jedině, že byste je chtěla sníst syrové...to už nedoporučuji...po rozbití poznáte, jestli některé z nich "nevoní"
Každé vejce u kterého si nejsem jistý stářím zatřepu u ucha a když slyším zašplouchání, jsem při rozbíjení opatrný a rozbíjím mimo mísu. To že plave, je naprosto normální jev už u týdenních vajec ale teprve když vysloveně šplouchá stojí za to se něco řešit.
joudic*
ja to prestal resit, kdyz mati udelala smazenici z prvnich oslavnych vajicek kuric asi po pul roce, byla vyborna takto rozbijela vejce babicka, ale za cely zivot jsem nevidel zaprtek, takze taky zbytecne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.