Dobrý den, dříve jsem měla 85kg, potom jsem zhubla na 73kg, tím že jsem skoro nejedla, max 700kcal za den a do toho cvičení. Takže když jsem začala znovu jíst, tak hned Jojo efekt. Teď se mi podařilo opět zhubnout, ale nevím jak to udržet. Mám často noční služby, takže přehozený režim. Často si odpírám jídlo ale pak to nevydržím a přežeru se. Mate někdo zkušenosti nebo rady, jak to udržet?
Hodně záleží na tom, jak těžkou práci v noci děláš. Já dělám dvanáctky a v noci mě vůbec nenapadne si něco k jídlu dávat. Tím pádem jím jen přes den a pravidelně. Chápu ale že kdo má v noci honičku u pásu tak to o hladu samozřejmě nedá. Nejhorší je když přijdeš z práce z noční s čerstvým pečivem a voňavým nákupem takže se nacpeš a jdeš spát. Žaludek si potřebuje odpočinout takže potřebuje 3 hodiny před spaním trávit a při spaní odpočívat. Jít do postele s plným břichem to je cesta do pekla.
pokud se hubne rychle, coz mam nejradsi, nemuzete najednou zacit jist normalne, musite nejmin mesic az 2 postupne pridavat na porcich nebo nevhodnych jidlech
Nevhodná jídla, jako sladkosti, slazené nápoje, bílé pečivo, laciné uzeniny, smažené, moc uzenin a masa, chipsy, sušenky,... si nedávejte! Zakyselují a proto nastane jojo efekt.Nejdřív je potřeba mít dost bílkovin. Proto základem ryby, bílé maso, plno různé zeleniny k tomu, kefír a přírodní sýry, luštěniny, různé cereálie - nepřehnat množství,... denně hrstičku mandlí /přes noc namočit/ kvůli minerálům pro kosti a zuby. Ovoce zvlášť mezi jídly. A víc pít. nalačno sklenici vody, mezi jídly sklenici vody se lžicí jablečného octa. Odkyseluje a zrychluje spalování...Něco z toho má dost kalorií, ale je to nutné jíst, abyste měla minerály a vitamíny...Případně zkuste dělenou stravu.
Základem je (bohužel) pohyb. No a u některých ženských funguje, že si svoje "touhy" "otočí", těší se ne na to, co smlsnou, ale na to, co si odepřou, co nesní. Mají radost a sebeuspokojení z toho, že si místo večeře daly jen mrkev.
"Často si odpírám jídlo ale pak to nevydržím a přežeru se..."
A co se divíte? To je to nejhorší, co můžete udělat! Organizmus v očekávání následného opakovaného hladovění využije náhlé přemíry živin, vycucne z nich co se dá a uloží to na horší časy. Chce to pevnou vůli a vpřípadě náhlé chuti něco pozřít (nepíšu hladu) zaplňte žaludek minimálním množstvím něčeho málo kalorického. Jezte málo a pravidelně. Je to jen o zvyku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.