Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce - může se muž ,, uspokojit,,? Je to spolehlivé?

Od: anonym15 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den děvčata, něco by mě zajímalo a nechci se na to ptát někoho známého. Zajímalo by mě, jak fungujeme antikoncepce? Myslím jako např. v injekci, nebo ty tělíska, nebo prášky třeba. Je to tak, že když žena/dívka užívá léky/má po aplikaci injekce nebo tělíska, tak je doopravdy chráněna před otěhotněním? Tedy nějak slušně řečeno, muž se může uspokojit přímo do ni? Jen že, pokud to tak není, a musí se to i přesto hlídat, přijde mi to jako blbost. Ještě za ty ceny. Trošku jsem o tom něco Četla. Jak to teda je prosím? Jen me to zajímá, sama jsem ještě nezačala sexuální život ale doopravdy mě zajímá jak to je. Díky anonym15+

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud jsi o tom něco četla, tak by Ti to mělo být celkem jasné. Pokud není, pokusím se to jednoduše shrnout.

V zásadě exsitují 3 druhy antikoncepce: 1. bariérová, 2. hormonální 3. ostatní.

Bariérová funguje na principu fyzické bariéry mezi spermií a vajíčkem. Takže prezervativ (pánský či dámský), pesar.

V případě hormonální se brání početí na základě hladiny hormonů v ženském těle (vysvětlím dále).

Co se týká ostatních, sem lze zařadit například přerušovanou soulož, měření bazální teploty, mužskou či ženskou sterilizaci apod.

Ty jsi uvedla příklady týkající se té druhé, tedy hormonální. Její podstatou je, že se do těla ženy uvolňují dva hormony, tedy estrogen (ženský pohlavní hormon) a progestin. Tento hormonální stav zabraňuje ovulaci, tedy uvolnění vajíčka. Když se vajíčko neuvolní, spermie nemají co oplodnit, tudíž nedojde k těhotenství. V podstatě ta hormonální hladina způsobuje, že si tělo myslí, že je žena těhotná a tudíž není třeba uvolnit další vajíčko. Krom toho hormonální antrikoncepce zpravidla ještě zhušťuje hlen v děložním čípku a ten je pak pro spermie prakticky neprůchodný.

Co se týká bezpečné ejakulace muže v lůně ženy... U prvních dvou typů je odpověď ano. U třetí jen u některé.

Co se týká spolehlivosti... již byl zmíněný Pearlův index. Orientační tabulku najdeš třeba zde: cs.wikipedia.org/...

hodnocení

1x

Tu mate definiciu :

Pearlův index, pojmenovaný podle amerického biologa Raymonda Pearla (1879–1940), je jeden ze způsobů matematického vyjádření spolehlivosti antikoncepce. Zjednodušeně řečeno vyjadřuje, kolik žen ze 100 za rok při používání dané metody neplánovaně otěhotní

hodnocení

0x

Presne to je ucel antikoncepcie : ejakulacia do vaginy v lubovolnom case cyklu, bez nasledneho tehotenstva. Len pozor, kazda metoda ma iste percento zlyhania. Pre tabletky je to typicke, ked sa zabudnu uzit v jeden den alebo sa nestihnu spravne vstrebat do krvi (kvoli hnacke, inym liekom a pod).

Teliesko moze vypadnut a tiez ma iste percento zlyhania, aj ked je na mieste.

melanie
hodnocení

0x
Hej je mi 14 ,to to je web pristupny i malejm detem!

Jestli je Ti 14, tak máš nejvyšší čas se o tom něco dozvědět.

Krom toho porušuješ pravidlo Z1.

Melanie, tebe na otázce něco pohoršuje? Pokud ano,měla by ses zamyslet a popřípadě doplnit vzdělání;) určitě i ty zde najdeš tady, které využiješ ;)
joudic*
tak co bys cekala v sekci gynekologie ;) sice jeste male kure, jak jsem psal jinde, ale nejvyssi cas vedet neco o antikoncepci, aby ses priste nemusela ptat jako tazatelka, az to bude casem aktualni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]