Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vyrážku od slunce?

Od: jehu odpovědí: 5 změna:

Jen letos vysvitlo slunce, už se mi objevil svědivá zarudlá vyrážka na krku, stehnech i předloktí. Trpím tím již několik let, na slunce zbytečně nechodím, mažu se krémem s faktorem 50 +. Ven přece jenom musím , ostatní roky se mi to objevilo až po několika slunných dnech, letos ihned. Objednala bych se ke kožní, ale čekací doba je 6 týdnů ! Prosím, máte s tím někdo zkušenosti a co vám pomohlo? Děkuji za odpovědi, jsem z toho nešťastná, k moři kvůli tomu nejezdím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Panthenol /mléko nebo pěna/ po pobytu na slunci. A obklady namočené v čaji. Možná by předepsal obvoďák nějaké antihistaminikum. Koupit se dá Calcium dithiaden šumivé tablety. Ptejte se v lékárně, znají možnosti.

id
hodnocení

1x
Také mám alergii na sluníčko. Od února zobu Beta karoten. V balení je 100 tablet. Také se mažu 50 +, nosím na přímém slunci dlouhý rukáv z lehké látky a dlouhou sukni. Případnou vyražku chladím 2 -3 dny. Viditelné pupínky na předloktí jsou znát do podzimu.
Vy jste se asi opalovala, jinak na stehnech jsem se při práci na zahrádce nikdy neosypala, to ani nejde. Jo a po večerní sprše se natřu krémem po opalování.

mate59
hodnocení

0x

Na alergii na slunce pomáhá natírat se a vyhýbat se slunci.

To nestaci. Nekdo na to proste trpi

hodnocení

0x
Po umyti natrit calciovou masti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]