Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče

Od: hanik odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, mám na Vás všechny otázku. Nevíte jak bych mohla přemluvit rodiče? Chci si strašně moc koupit nějaké oblečení + plavky na léto na e-shopu Shein, ale rodiče mi to nechcout dovolit. Dá se tam platit pouze kartou, ale já ji nemám, a tak musím poprosit rodiče. Dokonce jsem jim i říkala že jim dám hotovost, ale pořád nic. Mamka říká, že nechce přijít o peníze na účtě, a já jí furt dokolečka říkám, že všechny holky z naší třídy tam nakupovaly, a je to bezpečné. O peníze tam nepřijde. Nevíte někdo jak ji mám přemluvit aby mi ty věci koupila? Kdyžtak předem děkuji.
-Hanka

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

okk
hodnocení

4x
Ahoj, věř, že doma jsem měla to samé, dokud jsem byla bez karty. Nic s tím neuděláš, pokud máš stejně neústupné rodiče jako já. :D Ale mají k tomu důvod... Taťka se hodně kolem tohohle motá, tak ví, co všechno za podvody je a o kolik lidi často přijdou peněz, protože nakupují přes podobné stránky. Jestliže tvoje mamka má všechny peníze na tom jednom účtě, tak logicky má bohužel strach. :/ Plavky koupíš i jinde.
Jedině zkus poprosit kamarádky, abys mohla objednat s nimi. Tak jsem to dělala já do té doby.
hanik
hodnocení

Už jsem se zkoušela domlouvat. Zabralo to. Udělali jsme jednu velkou objednávku. Děkuji moc za radu!

hodnocení

3x

Podívejme se na problém ještě z jiné strany. Zkusil jsem se na ten obchod SHEIN podívat. Vidím ale jen polskou nebo německou verzi, českou nějak ne (to se mi opravdu nelíbí).

V Německu/Rakousku a v Polsku Shein nabízí i placení po dodání, zřejmě ekvivalent dobírky - ale to jen v těchto státech.

Co se dá o této firmě zjistit? Čínský e-shop Shein raketově roste. Prodává levnou módu na jedno použití. Takže pěkné hadříky, které po jednom či třech použitích vyhodíš protože se to rozpadne. Možná se ti to zdá "cool", ale cool to skutečně není. Ve svém věku už bys mohla přemýšlet trochu ekologicky (tím neříkám že bys měla být další Gertou) a nechtít takové šmejdíkové hadříky. Já být tvými rodiči, tak bych asi nechtěl aby si dcera kupovala takové hadříky které budou fungovat pár hodin a koupil bych jí raději něco obyčejnějšího. Jestli jsi jinak hezká, nemusš na sebe upozorňovat takovýmto způsobem. A hledisko že když to mají kamošky tak že to musíš mít také, to spíše svědčí o nedostatku šedé kůry mozkové.

No a ještě trochu jinak - prý existuje facebooková (jestli teda víš co to je) skupina Shein CZ/SK, kde se s jejich hadříky obchoduje.

hodnocení

1x
Dělá se to tak že si rodiče pořídí ještě jednu bankovní kartu banka ji bez problémú bez poplatku vystaví
Na tuto kartu si převedou jen nakou menší hotovost a používají ji pouze k těmto bezhotovostním internetovým platbam a maj jistotu že když se něco zvrtne přijdou jen o něco
Skus jim to takto vysvetlit třeba to zabere
Ja osobně tyto pladby taky moc nemusim a pokud nemaj učet na ktery se daj poslat penize či neposílaj na dobirku tak hledam zboží jinde

Nebo jednorázová virtuální karta, mnoho bank ji zdarma nabízí.

wewe
hodnocení

0x

možná poprosit matku nebo otce aby s tebou šli do banky, tam si založit účet, vložit si peníze a nakoupit na Sheinu? Kolik ti je? 9?

hanik
hodnocení

Je mi 14. Rodiče jsem prosila o kartu, popřípadě i PayPal. Nedovolili. Rodiče hold nechcou abych měla kartu.

hodnocení

0x

S paranoiou se těžko bojuje. Zprávy agentury JPP jsou pro spoustu lidí velmi důvěryhodné.

Tak snad je dotáhnout do banky aby jim to pracovníci banky vysvětlili.

hodnocení

0x
Rodiče neplatí nikde online kartou?
hanik
hodnocení

Právě že jinde jo :/ a to nejen na českých e-shopech

asd1
hodnocení

0x

Tohle se řeší extra účtem na kterém jsou prachy jen na ten nákup a nic víc. Pak neni co šlohnout a riskuješ že přijdeš o prachy jen za ten jeden nákup. Účet zdarma i s kartou dnes není problém hned v několika bankách..

ufolog
hodnocení

0x
Hanko, proč se nedomluvíš s kamarádkami nebo kamarády? Jistě by ti i nějaký spolužák mohl pomoci, zejména pokud máš peníze v hotovosti.
A rodiče ti mohou odsouhlasit založení dětského účtu. Bez jejich souhlasu si účet ale nezaložíš. Šlo by to trikem, za podmínky, že bys měla stejné jméno jako rodič, ale to není legal.

hodnocení

0x
No a v obchodě ti rodiče hadry nekoupí? To ten číňan na sheinu má něco vyjímečného? Jinak za mne - na alíku, ebay apod nakupuju běžně, ale kdyby za mnou přišel mladej s nějakou mnou neprověřenou stránkou s hadrama, taky bych ho vypoklonkoval. Jak píšou ostatní - domluv se s kámoškama na společné objednávce, když jsou tak strašně spokojené. Ono to zboží totiž ne vždy vpořádku dojde, můžeš mít problém s celnicí, kvalita může být doslova trašná, velikosti sedí jen málokdy a to ještě možná tak liliputímu asiatovi. Rizik je poměrně dost, zvláště u oblečení ježn se blbě kupuje online i v čr...

hodnocení

0x

Rodiče chápu, ale dá se to udělat i tak, že si nastaví limit na placení kartou. Zaplatí a pak dají limit na nulu. Tak to dělám já.. Jo a na Shein už jsem taky nakupovala. Někdo tu píše, že je to jednorázový oblečení, ale s tím nesouhlasím.Mám od tam už pár věcí a kvalita dobrá. Mám i věci do domácnosti a taky ok.

Ale lepší je nakupovat dohromady s kámoškama. Čím víc nakoupíte, tak tím bude větší sleva příště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]