Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holení u náctileté dívky

Od: anonim002 odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, mám jeden problém. Je mi skoro 16 let. Už dávno se chci začít holit nohy, podpaží atd... Nevím s kým by jsem o tom mohla mluvit, cítím se trapně. Kvůli tomu nenosím kraťasy, v létě nechci jít ani na koupaliště, plánuji říct, že mi není dobře. (prostě se stydím). Od září nastupuji na střední školu. Všichni mí spolužačky se už dávno holí a já pořád nic. Žiju s mamkou a babičkou. S oběma se o tom moc bavit nechci. Vždycky se těmto témat vyhýbám. Mám se holit tajně? Jednou jsem si musela vzít kratší kalhoty do školy na jednu akci a všichni se mi tam smáli. Tak jsem se o tom zmínila mamce a babičce a oni řekli "prosím tě, to nic není, to je normální". Přeci nemusím žádat o dovolení se začít holit ne? Jít do trogérie si koupit něco na holení? Nebo co mám dělat, už mě to nebaví se na to dívat... :(

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Mám pocit že se s holením nemusíš svěřovat vůbec nikomu.. zaskoč do drogerie,kup pěnu a žiletky a hurá do toho..

okk
hodnocení

6x
Věř, že když jsem se poprvé měla oholit, tak jsem se toho taky bála, ale vážně je to naprosto normální věc, o které se nemusíš stydět mluvit. Normálně si kup žiletky (lepší jsou pro muže), pěnu a je to. :) Pak jen bacha, aby ses neřízla a to třeba i na intimních partií.
Můžu ti slíbit, že za pár měsíců už ti to přijde zcela normální.

hodnocení

3x

A nemusíš zbytečně vyhazovat peníze za značkové strojky se sadou ostří /např. Adidas/, kup si v drogerii jednorázová holítka, ať dámská nebo pánská / je to skoro stejné/, sáček, kde jich je 10, stojí asi 35 Kč a 1 kus ti vydrží tak 10 holení, navíc, máš ještě hodně jemné chloupky, ty nejsou jako chlapská brada. A neboj se, ani se nestyď, nikdo o tom ani nemusí vědět.

liska5
hodnocení

3x

Proč bych něco někomu měla říkat? Nikomu. To je moje věc a moje tělo. Zkusím na kousku. Mně vyhovovaly depilační krémy, raději než žiletky. Třeba Depiline. Určite zezačátku. Naneseš, počkáš a stáhneš /seškrábneš/ přiloženou špachtlí krém i s chloupkama.. Umyješ a kůži ošetříš krémem. Stačí modrá indulona. S jedním ale počítej, že chloupky rychle rostou a budeš muset holení brzo opakovat. A taky že dorůstající chloupky někdy píchají, některé zarůstají a mohou se zanítit.

hodnocení

3x
Zdravím,kupte si strojek v drogerii. Ty jednorázové sunty za 35 Kč ale ne! U mě to vždy skončilo porezanim. A dlouho se to hojilo. Je lepší investovat do kvalitnější žiletky s vyměnitelnými nástavci. Kapesné by na to i tak stačit mělo. Mamky se neptejte,prostě si to z kapesneho kupte,k tomu pěnu na holení,klidně i pánskou. Hlavně neholit na sucho nebo se sprchovým gelem,to byste si podráždila pokožku. Pak po holení kůži namazat tělovým mlékem. Já se holim od 12 let,jakmile mi začaly růst první chloupky

joudic*
hodnocení

2x
jestli jste jak medved, tak to fouknete pryc, neni nic jednodussiho, damsky sortiment vynechte, ne nadarmo partnerky kradou mach3
16.05.22 23:21
*palec2*

makk
hodnocení

2x

Normální to bylo tak před 50. lety, teď je naopak normální, když mají holky nohy hladké. Nechápu, proč bys to měla tajit, je to vlastně součást osobní hygieny. Vlasy si taky nemyješ tajně.

lee*
hodnocení

1x
Jestli máš v okolí DM skoč tam. Mají holicí pěny/gely své značky Balea za asi 30kč. Holítka kupuji jednorázová Gillette nebo Wilkinson

ltz
hodnocení

1x
Máma ti určitě nezakazala holit se. Jenom má ten zastaralý názor, že holení je zbytecne. Je ti uz 16, tak jdi do toho, proč chodíš zarostla. Pak musíš snášet posmesky. Možná máš aspoň jednu kamarádku, která ti poradí co si koupit, poradí ti i v drogerii nebo i určitě si i sama poradíš.

hodnocení

1x
Když si vzpomenu na jemné, zlatavé, sluncem prozářené chloupky objevené na předloktí mé tenkrát osmnáctileté lásky na prvním rande, hned je mi i po desítkách let na měkko.
A k tomu hned vzpomínka na další porost objevený po čase na jiném místě...

O co všechno se dnešní lidský tvor pod módním diktátem připravuje!?
doplněno 16.05.22 06:22: A má je na předloktí dodnes...
Nemusím hladit strniště!

jaj*
hodnocení

1x
Kup si na holení nějaký lepší žiletky, o ty laciný jednorázový se jen pořežeš a to za to nestojí. Ji a nezapomenout po použití umýt a skladovat v suchu, ještě ji otočím aby žiletka byla navrchu a ne dole, aby oschla

hodnocení

0x

Zdravím. Je to jen Vaše volba jak chcete chodit upravená. Tudíž si kupte holítka a je to jen na Vás..O dovolení opravdu žádat nemusíte, už jste velká slečna. Rozhodněte se sama za sebe.

hodnocení

0x
No holítka a nějaký gel koupíš v dm apod za hubičku, požehnání rodičů fakt nepotřebuješ. Toto je jasné. Nicméně pokud by ses sama naopak holit nechtěla, tak tě jako spolužáci vyloučí z kolektivu? Nebo se ti budou "jen" furt posmívat? Tohle mi taky nepřinde úplně normální.
liska5

To ona tak vnímá... Z ní především vyzařuje nízké sebevědomí. Kdyby byla v pohodě a řešila trapasy s humorem, tak se tu ani neptá.

Ale já ji chápu. Jen by se měli nad sebou zamyslet "kámošky". Nebo bude muset ukazovat k cenzuře i bobra?

joudic*
zda se ze jste uz zapomneli na mladi, kdy si kazdy hleda sve misto v kolektivu, aby zapadl, blbost v tom hledat racionalitu ;)

ynspektor
hodnocení

0x

Anonimko, fakt chces strniste?

Nebo mas srst jak medved? Neni pak lepsi depilace?

Posmesky? Ty budou mozna kvuli tvemu nizkemu sebevedomi, ne? Nezname intenzitu tve srsti... posli foto.

Já se holim od 12 let a strniste žádné nemám. Je mi 34. A i když jsem přírodní blondýna,mám tmavé chloupky,tak proč s tím trapasit. Zase tolik času to holení nezabere. Spojím to se sprchovaním,stačí mi oholit se jednou za 4 dny

hanik
hodnocení

0x

Prostě jdi do drogošky a kup si žiletku a pěnu. Moc to nestojí. Hlavně dávej pozor, aby sis opravdu oholila celou nohu, a někde ti nezůstalo místo s chlupy. Pak to vypadá docela špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]