Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak moc musí být jídlo pálivé, aby se při jeho konzumaci vylučovaly endorfiny?

Od: asar odpovědí: 2 změna:
Stačí opepřit tak, aby ta pálivost byla trochu cítit? Anebo je třeba přisypat tolik chilli, že člověk si musí dávat pauzy mezi spousty a zhluboka dýchat ústy? Nebo něco mezi tím?
Děkuji za odpověď a přeji Vám pěkný zbytek dne.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Pro každého jinak. Mne příliš pálivé jídlo spíš naštve. To mi pak hormony štěstí v žilách určitě nekolují.

hodnocení

0x

Zajímavá otázka. Jsem jedlík chilli a za mě efekt endorfinů závisí více na pálivosti než na množství chilli, cítím jej u papriček (velice přibližně) nad 300 000 SHU, přičemž stačí i minimální množství. Naopak vyšší množství slabších papriček efekt nevyvolává. Pepře jím kvanta a efekt endorfinů nepociťuji, přepř je spíš jen takové šidítko, když chilli není k dispozici. Doporučuji tedy silnější papričky klidně v nízkém množství, třeba Moruga je docela slušná jistota.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]