Nejste přihlášen/a.
Zdravím,poradí mi někdo,jak obarvit zimní bundu.Kdosi mi jí pocakal savem tak sem jí celou vyprala v savu,je bíložlutá,tak jí chci obarvit na černo nebo na hnědo.Nevim co s tim,je to značková bunda a je jí škoda.Děkuju za každý nápad
Je ale problém, nevíme o jaké Savo se jedná. Zkusím předpoklad, že se jedná o Savo na bázi chloru a neředěné. Při pokropení bundy by byl chlor cítit, pokud ovšem jeho zápach jste schopna rozpoznat. Ale brzy vyprchá, takže čichat k bundě dnes nemá smysl. Pokud máte od toho Sava láhev s etiketou, tam to je napsané. Pokud to teda byl chlorový přípravek, zklamu Vás, ale pravděpodobně je po bundě. Pokud je z přírodního materiálu, nebo viskozy, je skutečně téměř jisté, že se při pokusu o barvení rozpadne.Záleží na intenzitě zasažení. Pokud je to syntetika, záleží na tom jaká. Ale že se zasažená místa obarví na jiný odstín, je téměř jisté. Není černá jako černá. Do barvení se sama nepouštějte, obarvit bundu není jako obarvit kousek hadříku nebo nabatykovat tričko. Barvení je proces, kde se musí přesně dodržovat teploty lázní, poměry barev a doba procesu. A podle toho, z čeho se výrobek skládá se volí vhodné barvivo. Na zimní bundu, pokud by se do toho nějaký dobrodkuh-experimentátor pustil, typnu tak 50 litrů barvící lázně. Pak nějaké ty další lázně, poničená tepelná vložka. Že jste to pak ještě v Savu vyprala, umocnila jste ještě víc celý problém. Pokud Vám to nějaká barevna vezme, záruku Vám na to nedá. Zkusit to ale můžete, v nějaké čistírně, která barvení zajišťuje. Třeba to zkusí. Dnes mají přece jen větší možnosti nákupu barev a výrobci se taky snaží. Ale levné to nebude.
Vyprala jste značkovou bundu v savu?! To snad ne ... Tady už asi žádné barvení nepomůže,bála bych se, že se mi za chvíli rozpadne. Já bych si raději koupila novou.
Z kama jste? Jsou i firmy co to barví. Nevím jestli bych si doma na barvení troufla. Musíte vybrat barvu která bude vhodná. Podívejte se n jakého materíálu je bunda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.