Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Intimní problémy

Od: terezie* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Mám docela intimní dotaz. Je mi 16let. Od mých 10let mě trápí neustálý vaginální výtok, ne pouze před menstruací, ale pořád v jednom kuse. Je to docela silný nažloutlý výtok. Dříve jsem používala intimky, ale asi před rokem jsem přešla na tampony. Je to opravdu nepříjemné, nemůžu si dovolit jít jeden den bez tamponu, jelikož už po prvních 10 minutách mam velký flek na kalhotkách. Omezuje mě to ve všem, nechodím na veřejná koupaliště, bojím se vzít si tanga nebo legíny, abych náhodou neprotekla. V současné době mám přitele a i v tomhle ohledu je to hrozně otravná věc. Do teď jsem to nějak neřešila, protože jsem doufala, že to samo přejde. Moje gynekoložka mi doporučila zaváděcí tobolky Gynimun Intim Protect. Vzala jsem si vsěch 10 pilulek každý den po sobě. Podle recenzí, které jsem si o tomto produktu přečetla, snad všem ženám výtok zmizel už po prvních pilulkách. Mně ale výtok nezmizel, naopak mi přijde, že se ještě o něco zhoršil a je silnější. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo máte též zkušenosti s vaginálním výtokem a mohli mi poradit nebo doporučit, co mám dělat. Předem moc děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x
Může to být absolutně nepatologický výtok. Tak jako má někdo pleť mastnou a jiný suchou, můžete mít zvýšenou vaginální sekreci, aniž by tam byl zánět. Je to dané hormony, ženy v těhotenství to mají podobně. Tampóny mimo menstruaci nenoste, spíš ty slipové vložky, proto také byly vyvinuy. Zkusila bych i vložky s laktobacily, pratelné, menstruační kahotky, zkrátka co bude vyhovovat. Na mytí jen vodu, žádné byť intim gely, voda na pipinu úplně stačí. Časem se hormony zklidní a nebo se s tím naučíte žít.

Přesně s tímto souhlasím. Zvýšená vaginální sekrece. Taky jsem si s tím užila svoje, u mě naštěstí téměř bezbarvá. Až po přechodu se to trochu zklidnilo. Za ty roky jsem na nic nepřišla co by pomohlo, takže jsem nosila téměř denně intimku.

hodnocení

1x

Tvoje otázka je zvláštní už jenom tím, že hledáš ženu, která má stejné problémy jako ty.

Já bych řekl, že je to postup jako bys sem dala fotku a chtěla najít tobě nejpodobnější osobu se zdůvodněním: když je ti osoba podobná, tak musí mít i podobné potíže jako máš ty.

Tohle musíš řešit s lékařem na gynekologii. I kdyby některá žena měla stejné problémy, tak to vůbec neznamená, že její způsob léčby bude fungovat i na tebe.

juansie
hodnocení

0x

Tak pokud ty globule bereš jak máš a problém nezmizel, tak to řeš dál. Je možné, že ti konkrétně tahle léčba nesedla. Doktoři nemají kouzelnou hůlku a někdy se musí léčba problému pozměnit, to je normální.

Jsi si jistá, že nejde o nějaký zánět apod.?

Co to znamená "vzala jsem si všech deset každý den po sobě"? Dávkování by mělo být, aspoň co jsem našla, dvě kapsle za den. To dodržuješ?

Jinak výtok jako takový je normální, ale měl by být čirý (průhledný), nebo bělavý a bez zápachu. Množství výtoku je individuální, kdybys třeba měla pocit, že přítele při sexu kvůli vlhkosti málo cítíš, zkus mrknout na Kegelovy cviky. Nos intimky (dají se pořídit i látkové, které se dají prát, pokud nechceš každý den nosit jednorázové).

terezie*
Myslim ze vic jak na 100% muzu rict, ze o zanet nejde. Vytok trva uz 6 let.
Tenhle typ pilulek jsem mela brat 1x denne vecer po dobu 10 dni, podle pribaloveho letacku a pani v lekarne.
Jinak dekuji za odpoved.

hodnocení

0x

Jestliže problémy přetrvávají šest let, je na čase vyměnit gynekologa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]