Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houbová omáčka

Od: houba* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

z čeho je lepší udělat houbovou omáčku, aby chutnala dobře?

z hlívy nebo z žampionu

díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zdravím.
Houbová omáčka je nejlepší z hřibů.
Když je nemáte, tak dejte ty žampiony i tu hlivu.
Ještě si dokupte houbové koření.
Je výborné a seženete je snad v každém marketu.

hodnocení

4x

Pokud je na houby rok, pokaždé si dám do sáčků do mrazničky směs. Hřiby, poddoubáky, klouzky, křemenáče, kozáky, strakoše, holubinky, ryzce, lišky...Každá houba voní a chutná kapánek jinak a dohromady se to spojí v úžasnou chuť. Takovou třeba jen samotné žampióny nikdy nevytvoří.

Z této směsi dělám omáčku, smaženici, pomazánku na topinky, nebo třeba přílohu k Maminčinu kuřeti. Letos mám ještě 4 pytlíky, jinak jsem spotřebovala a taky hodně rozdala. Však snad letos zase budou. Jaga.

Vždycky je pokrm lepší ze směsi, než jenom z jednoho druhu.

doplněno 03.05.22 07:55:

Jinak - odkud jste? Pytlík bych ještě dala. Ty 4 sáčky do léta těžko sama spotřebuju a v létě určitě zase budou nové.

betty
hodnocení

3x
Já bych použila oboje, nejlepší by byly hřiby, ale pokud nemáš kde sehnat tak s těmito to bude taky dobré. Ještě doručuji dát do omáčky hodně cibule, omáčku to zahustí a bude mít lepší chuť.

hodnocení

3x
Žampion tomu dá víc vůni ale hliva zase bude lepší na zkus. Záleží co preferuješ.

hodnocení

2x

Hřiby a podobné houby.

houba*
hodnocení

tyto houby bohužel nemám

Tak koupit. Teď se budou těžko sbírat a sušit.

hodnocení

2x

To záleží na osobních prefencích. Žampionovou omáčku (z polních žampionů) mám velmi ráda, zatímco hlívy vůbec nejím. Někdo to může mít i naopak.

liska5
hodnocení

1x

Určitě žampiony! Hlíva je sice zdravá, ale nemá chuť. Z té se třeba dělá falešná dršťková, kde přejme chuť koření a vývaru.. Stačí pokrájené žampiony osoloit, osmahnout na omastku / ghí, olej, sádlo/, trochu kmínu a pepře. Podlít trochou vývaru a vydusit, Nakonec zalít smetanou a krátce provařit, a je to - Výborné k těstovinám. Pokud je to pod maso, je to ještě jednodušší, že se žampiony pečou nebo dusí zároveň s masem. Pod to maso dávám ale s houbami i cibuli a nepoužiju smetanu. Samozřejmě, že hříbky teď nenajdete. Chce to mít doma sušené a předem je namočit.

joudic*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]