Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mi 16 a jsem těhotná

Od: miladkaboubel odpovědí: 30 změna:
Ahoj,potřebovala bych poradit
Jsem v pátém týdnu těhotenství a je mi teprve 16 let
Bojím se to říct rodičům
Co mám dělat
Děkuji za pomoc
Milada

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Ahoj Miladko, ono ti nic jiného nezbyde, než vše probrat s maminkou. Nejsi první, ani poslední. Nepíšeš, jestli studuješ, nebo pracuješ a jak to máš s partnerem.

hodnocení

7x

Zkus jim to pošeptat.

Nebo léčba šokem : Milý rodičové, chcete někdy vidět vnoučata? Ano? Tak to je fajn, už se brzy dočkáte...

hako
hodnocení

7x
To máš blbý. Rekni to hned. Nejdriv tomu hodnejsimu rodicovi a domluv se s nim, jak to řeknete tomu druhému.

hodnocení

6x

Zdravím. Určitě to neoddalujte a rodičům to řekněte. Nejste zletilá, takže se to týká svým způsobem i jich a budou to muset řešit společně s Vámi. Když už se to stalo, dodejte si tu odvahu a s rodiči si o tom promluvte.

liska5
hodnocení

6x

Už se stalo a čas nevrátíš. Jsou země, kde je takový věk matky normální...Dokud nevíš, co dál, tak se snaž zdravě jíst a neber žádné léky, nepij alkohol, nemáčej se ve vařicí vodě..Jde o to, aby miminko bylo zdravé! Zažila jsem několik takových studentek v této situaci. Dochodily většinou až do porodu. Byly zpočátku s děťátkem doma a kojily třeba půl roku. Ztratily rok studia. Říct se to musí. Prostě oznámíš strašný průšvih a že budeš potřebovat pomoc a rady. Je pravděpodobné, že na mateřskou půjde maminka. Ví to vůbec tvůj kluk, otec dítěte? Jak se k tomu staví? Tam zase jeho rodiče budou řešit výživné na děcko i Tebe. Možná nakonec jeho matka nastoupí na mateřskou.Někdy se té role ujme i babička. Neznáme vztahy v těch rodinách. Je taky možnost dát ho po porodu hned k adopci. Prostě nechat ho v porodnici. Budeš mít dlouhé měsíce na promyšlení, co a jak bude. Máš oba rodiče, nebo žiješ jen s matkou? Kolik máš sourozenců? Máš doma podmínky pro to žít tam s dítětem?

hodnocení

6x
Čím dřív jim to řekneš tím dřív se se múžete poradit co stim dělat a jak budete celou situaci řešit je vic než jasný že sama na to ve svým věku nestačíš a budeš potřebovat hodně pomoct
Pro rodiče to bude asi dost neradostná zprava a nadšený nebudou ale to se nedá nic dělat
Život holt přináší rúzná překvapení de jen o to se stim poprat tim správným zpúsobem

hodnocení

3x

1.Neříkat jim to. Poznají to na tobě sami.

2.Záleží, zda si to nenechat vzhledem k příznivé situaci v rodině a zázemí, protože když si to necháš vzít, tak už klidně nikdy žádné dítě mít nebudeš. To procento se tuším zvětšuje z oddálením rozhodnutí.

hodnocení

3x

Také si myslím, že jde o trolling. Je to smutné, ale poslední dobou těchto lidí přibylo. Ale jsou to vlastně politováníhodní lidé, protože bavit se tím, že si dělám srandu z dobrých lidí, kteří své rady myslí vážně a upřímně, je ubohost.

radeon*

Přemýšlím, co je na tom pro ně zábavného :-D Zábavnost 0 z 10.

Dával bych jim IP ban, když by se z jejich IP objevovali víckrát podobného případy.

Je to i jistá zvídavost, jak na takové jedince reaguje okolí, že otěhotní v 16ti a mají názory jak malé děti, protože malými dětmi jsou.

pb®
hodnocení

2x
Těhotenství by si měla žena hlídat a udělat si test ihned po vynechání menstruace, obzvláště pokud dítě nechce. Protože v začátku se to dá řešit potratovou pilulkou, aniž by byla třeba narkóza a dilatace děložního čípku, takže zdravotní následky minimální. V době vynechání menstruace je embryo staré 2 týdny, srdeční akci má od 6 týdnů. V 12 už vypadá jako miminko, na ultrazvuku je vidět nosík, má prstíčky na rukou i nohou, orgány, obratle. A jinak rodicům to řekněte, stejně jsou spoluviníci. Ne že by za vás souložili, ale včas vás dostatečně nepoučili, tedy dobře jim tak.

jenda22
hodnocení

1x

Před tím nebyla rada potřebná, není tedy ani dnes. Všude se o tom mluví, píše a vy jste to nebrali na vědomí. O nějakém obstarání dítěte, bydlení atd. ani potuchy. Víte to dýdny, kdy se to dalo řešit. Když vás rodiče vykopnou, nebude divu.

Stále nesou jistou zodpovědnost, takže jen tak nevykopnou.

Tak pro přiblblou radu tady snad nešla...

Rodiče ji v tomto věku vykopnout rozhodně nemohou.

girlinblue
hodnocení

1x
Říct jim to musíš...je lepší dřív než později, hlavně s tím nečekej, jinak to bude horší.. sama upřímně nevím, co bych dělala kdybych otěhotněla v 16, ale s mamkou bychom to určitě vyřešily. Podívej se na yt, je tam pár holek, co otěhotněly i ve 14 a jejich životní příběhy. Třeba to pomůže. Neboj, to zvláneš, držím ti palce.

nolmendil
hodnocení

1x

Existuje bezplatná poradna a linka pomoci, tady:

hnutiprozivot.cz/...
tel. 800 108 000

Zavoláš tam nebo napíšeš, a pomůžou ti situaci zodpovědně řešit.

jaj*
hodnocení

0x
Začni víc jíst a mamince chval obědy, pár týdnů třeba nic nepozná, pak nevím.

hodnocení

0x

Nezlobte se, ale mám takový divný pocit, že si celá ta slavná Miládka dělá z vás všech jen legraci. Možná i srandu. Ptali jste se jí - zda má svého stálého partnera, zda má oba rodiče, či jen matku, kolik sourozenců, jaké jsou v rodině vztahy, zda má doma zázemí, zda studuje či co dělá.

Slečna 2.5. zadala dotaz, je to už 2 dny a vůbec se nenamáhá odpovědět, vysvětlit leccos dál. Prostě ticho po pěšině. Podle mě se hihňá za monitorem, jak se všichni starají a ona je v klidu. Myslím, že podobným tvorům nemá opravdu cenu radit. A to dostala 14 odpovědí, na které by mohla /měla/ reagovat. Jaga.

Asi si vzala život *smich*.

Taky si myslím, že to byl troll. Poslední dobou móda.

Podle nicku, PC a IP adresy je to její jediný dotaz v této poradně.
Těžko posoudit.
Asi to řekla doma... A má zaracha i na web. Držme jí palce.

Potom, ať jí to dobře dopadne.;)

milan987

Ja si tiež myslím, že slečna sa hrá otázkou na internete.

Ak by to bola pravda, priebežne by komunikovala, a nie

dala otázku a čakala názory a reakcie...*bezim**srdce*

dát si vtipný nick "miladkaboubel" a řešit vážnou věc...

To je jako napsat dotaz, nebaví mě život a dát si nick "hřbitovníkvitko16"

liska5

Může se jmenovat Boubelíková, nebo být baculatá a tak jí třeba tak říkají. Jak píše o 5. týdnu a píše dál, nevypadá to na výmysl. Maminka je samoživitelka se dvěma dcerami a onen přítel má na ni vztek. Asi tam velká láska není. Nejspíš to Miládka donosí a dá k adopci. Nebo její maminka půjde na MD a otec bude čtvrt století platit výživné a dítě zůstane v rodině.

liska5

Nebo to říct učitelce třídní, ať jí poradí. Ta by to měla taky brzo vědět.

miladkaboubel
hodnocení

ahoj

Děkuji za odpovědi ale asi jim to nedokážu říct

Skusila jsem to říct jedné mé (nejlepší) kamarádce a ta to rozhlásila mezi všemi holkama ze třídy

Mám jednu sestru (8) Mámu a táta unás nežije (naposledy jsem ho viděla když mi bylo 9let) a babičku

přítel o tom ví a taky mě pořádně seřval

Milada

To sis tedy vybrala! V 16 Tě už pořádně seřval, ve 20 Tě bude možná fackovat. Radši si snad nohu zlámat, než takového hulváta. A proč mu vlastně říkáš PŘÍTEL? Kdo na mě řve, nikdy bych ho přítelem nenazvala.

Proč Tě vlastně seřval? Proto, žes to řekla kamarádce, nebo proto, že jsi těhotná? To on se o to tedy nezasloužil? Protože jinak nevidím důvod řvát. A těhotné ženy by měly být v klidu a pohodě. Už je pozdě, ale právě tohoto jsi měla obejít velkým obloukem a ne s ním laškovat. Ale to už víš sama a už je pozdě. Vypadá to na další samoživitelku. Navíc bez vzdělání, bez peněz. Ale co naděláš? Můžeš si za to sama. Jaga.

Ještě píšeš - jak to říct RODIČŮM. A vzápětí na to, že otce jsi viděla naposledy před 6 lety. Proč tomu všemu nějak pořád nemohu uvěřit?

"přítel o tom ví a taky mě pořádně seřval"

Vy jste něco provedla? Spíš jste to prováděli oba, a v tom případě můžete zrovna tak pořádně seřvat i vy jeho. Ani já tomuto dotazu, popravdě, moc nevěřím.

hodnocení

0x

No tak to už jsi velká holka, když jsi těhotná, a jistě máš na to postavit se k tomu čelem :) Zajdi co nejdřív na místní orgán sociálně-právní ochrany dětí a sděl jim, že jsi v očekávání, aby ti pomohli a poradili, jak postupovat, abys mohla nabýt plnou svéprávnost ještě před dovršením 18. roku věku, jestli ani otec dítěte není zletilý, měl by postupovat stejně, naplánujte co nejdřív svatbu, domluv si přerušení studia, sežeňte nějaký byt, kde budete spolu bydlet, on ať si sežene dobrou a stabilní práci... no a je to :) Pak už budeš dospělá a nikomu nemusíš nic říkat ani vysvětlovat ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]