Nejste přihlášen/a.
6x
Ujíždím na syrovém mase a nemusí být ani mleté. Syrovou sekanou radši neochutnávám, nebylo by pak co strčit do trouby.
Ale pravou svíčkovou? Kam bychom přišli? Když ale připravuji k úpravě nějaké maso, kousíček si ukrojím a sním. Nezáleží mi na tom, zda vepřové, kuřecí či hovězí. Skopové či rybu NE. A pěkné, libové. Mám tu chuť moc ráda. Vím, že by se to nemělo bez tepelné úpravy. Ale poručte si. Jsou to stejně jen nanejvýš 2 malé kostičky. Snědla bych klidně i víc, ale to si už netroufnu. Jaga.
Jestli já jsem v minulém životě nežila mezi lovci mamutů, kterým vyhasl oheň. ![]()
Jsem na tom stejně... ![]()
Osobně nechápu lidi, kteří si troufnou dělat sekanou, karbenátky apod. jen tak od oka, aniž by směs ochutnali.
A co směs na knedlíčky do polévky z kuřecích jater? Tak jak játra nesnáším, tak paradoxně po takto ochucených syrových by se utloukl...![]()
3x
3x
Zdravím s velkou radostí vás všechny. S jakým nadšením čtu, že v pojídání syrového masa nejsem sama. Ale od dob, kdy se k nám vozí (hlavně hovězí) maso z Afriky, umím si představit různé skryté parazity, proto veškeré maso nejdřív zmrazím, teprve po rozmražení vařím či peču a u toho "užírám". Z koupených jater si hned odkrájím několik "větších kousků", dám i ty zmrazit a příležitostně rozmrazím a udělám si z nich "těsto" na játrové knedlíčky a pomalu u televize "debužíruju". Sladké nemusím mít, ale syrové maso ráda. Proto bych vám radila, abyste taky manželovi maso nechala projít pár dnů mrazákem, a budete mít klid, nic by se mu nemělo stát. Můžete mu taky občas koupit "pršut", nebo Schwarzwaldskou šunku krájenou, tepelně neopracovanou – ty jsou navíc už i slané. Bonbónům ze syrového masa zdar!
Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.