Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké syrové maso k jídlu?

Od: tymedostavas® odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Můj manžel má v jednom kuse chuť na nějaké maso podobné tatarskému bifteku, ale, aby bylo to maso syrové a v celku. Přemlouval mě, abych mu koupila kus svíčkové, nebo něco takového v celku a mě to nepřijde vůbec zdravé ani jako dobrý nápad, ale asi mu to už koupím. Přes to se chci, ale ještě zeptat, jestli nevíte o něčem takovém podobném . Nějaké podobné syrové maso , které by bylo v celku, aby si ho manžel mohl nakrájet a sníst?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ujíždím na syrovém mase a nemusí být ani mleté. Syrovou sekanou radši neochutnávám, nebylo by pak co strčit do trouby.

Ale pravou svíčkovou? Kam bychom přišli? Když ale připravuji k úpravě nějaké maso, kousíček si ukrojím a sním. Nezáleží mi na tom, zda vepřové, kuřecí či hovězí. Skopové či rybu NE. A pěkné, libové. Mám tu chuť moc ráda. Vím, že by se to nemělo bez tepelné úpravy. Ale poručte si. Jsou to stejně jen nanejvýš 2 malé kostičky. Snědla bych klidně i víc, ale to si už netroufnu. Jaga.

Jestli já jsem v minulém životě nežila mezi lovci mamutů, kterým vyhasl oheň. *smich*

Jsem na tom stejně... *ua*

Osobně nechápu lidi, kteří si troufnou dělat sekanou, karbenátky apod. jen tak od oka, aniž by směs ochutnali.

A co směs na knedlíčky do polévky z kuřecích jater? Tak jak játra nesnáším, tak paradoxně po takto ochucených syrových by se utloukl...*hi*

hodnocení

To jsem ráda, že v tom není můj manžel sám . *tanec* Já osobně z toho mám strach a nikdy jsem ani tatarák neměla. Carpaccio jsem měla a to manželovi teď nestačí. :-D Prostě chce zkusiti něco nového, nebo alespoň trochu jinak udělaného. Takže se podíváme po nějakém tom libovém *slunce*

Jen tak mimo soutěž-syrové maso je pro lidský zažívací trakt stravitelnější než vařené.

hodnocení

Upřímně dokud jsem nepotkala svého manžela, také mi to nepřišlo jako úplně normální věc :), ale sama už to teď začínám docela i brát jako normální věc . :-D Chvilku mi to sice trvalo, ale už jsem si zvykla. Já osobně zatím došla přes obyčejnou šunku nejdále jen ke Carpacciu a uzenému lososovi. Dříve jsem jedla hlavně zeleninu. Takže jsem ráda, že mě můj manžel "masožravec" :-D teď učí trošku více jíst to maso, které jsem po sedm let skoro vůbec nejedla. :-D

hodnocení

4x
Pri dnesnich katastrofalnich kontrolach kvality bych to nejedla.

hodnocení

3x
Běžně se tatarák dělá i z lososa.Syrový se jí i pstruh lososový nebo tuňák. Carpaccio může být oficiálně i v restauracích z falešné svíčkové což je ořech z kýty takže když potkáš pěkné zadní hovězí nemusíš tak úplně trvat na svíčkové. Už jsem viděl i recept na carpaccio z vepřové kýty ale to si můžu udělat já, když mám svoje prasátka na zahradě z kupovaného bych si to asi nedal.
hodnocení

Děkuji za doporučení. Tatarák z lososa můžeme s manželem vyzkoušet byl by to, tak můj úplně první tatarák v životě. :)
Ještě tu nepadlo heslo gravlax. To je syrový losos nakládaný do cukru soli a bylinek. Když se dobře udělá tak chutná ještě o level líp než za studena uzený.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím s velkou radostí vás všechny. S jakým nadšením čtu, že v pojídání syrového masa nejsem sama. Ale od dob, kdy se k nám vozí (hlavně hovězí) maso z Afriky, umím si představit různé skryté parazity, proto veškeré maso nejdřív zmrazím, teprve po rozmražení vařím či peču a u toho "užírám". Z koupených jater si hned odkrájím několik "větších kousků", dám i ty zmrazit a příležitostně rozmrazím a udělám si z nich "těsto" na játrové knedlíčky a pomalu u televize "debužíruju". Sladké nemusím mít, ale syrové maso ráda. Proto bych vám radila, abyste taky manželovi maso nechala projít pár dnů mrazákem, a budete mít klid, nic by se mu nemělo stát. Můžete mu taky občas koupit "pršut", nebo Schwarzwaldskou šunku krájenou, tepelně neopracovanou – ty jsou navíc už i slané. Bonbónům ze syrového masa zdar! *ua* Ida

jirkazxc
hodnocení

2x
Asi bych se bál boubele.
hodnocení

Také mám strach upřímně, ale manžel zatím neohrožený. Každopádně se nad tím možná ještě já osobně zamýslím.

hodnocení

2x

Jedině ryby. Tam by u čerstvých nemělo nic hrozit. Losos, tuňák atd.

hodnocení

Aha. To jsem nevěděla *slunce*
Tak do té ryby asi půjdu :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]