Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc rosacea - růžovka

Od: jolana* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Chtěla bych se zeptat na zkušenosti - Vaše nebo z Vašeho blízkého okolí na léčení a průběh kožní nemoci zvané růžovka.Uvítám každou radu a zkušenost.Na kožní chodím - teda zatím 1 návštěva. Beru antibiotika Dobexyn a mám už jen maličko gelu Metronidasolum.Zatím nic moc.Proto se K vám obracím pro radu a snad i útěchu.Jolana

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

3x

Příčina nemoci je nejasná, ale dává se do souvislosti s výskytem trudníka tukového, což je jeden z roztočů, který některým lidem vadí a jiným ne. Zkuste tedy potlačit jejich výskyt v bytě, jako to dělají alergici a vyvarujte se pití horkých nápojů, lihovin, výkyvů teplot, slunečního záření, ale to vám asi doktorka řekla.

asa*
hodnocení

2x

Doporučuji mast Rosalox. Je koncentrovanější = účinnější. Je to zdlouhavá nemoc, která se často vrací.*cteni*

anetha
hodnocení

0x

Mně pomohla dieta. Vysadila jsem ze začátku všechno, co jsem považovala za dráždivé: koření, mléko a mléčné výrobky, mouku, kvůli lepku, uzeniny. Jedla jsem jen rýži, kuřecí maso, brambory a čokoládu (hořkou), bez té nevydržím. Za tři týdny se mi obličej vyčistil. Potom jsem vždy na 4 až 7 dní zařadila novou potravinu a zapisovala si reakce. Je to doporučovaná dieta pro alergiky, údajně každý člověk s kožními problémy by měl vyzkoušet vysazení lepku. Tímhle způsobem jsem si jídelníček zase postupně rozšiřovala. Lepek nejím a mléko taky ne a je klid. Dřív jsem měla antibiotika každý měsíc, Doxybene mi nefungoval, Azitromycin ano. Masti mi kůži ještě víc dráždily. Jsem bez léků a v pohodě už 4 měsíce. Přeju hodně štěstí, mít čistý obličej je bezva pocit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]