Dobry den, už jsme měli termín porodu a ono furt nic a nejde prostě ven, pomáhali vám nějaké metody na vyvolávání porodu? Někde jsem četla ze chození po schodech, nechráněný sex a procházky. Co mate vyzkouseneho a pomohlo vám to? Dekuji
Psal se rok 1977. Měla jsem termín 1. prosince. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se něco chystalo. Ten den jsem měla celodenní konzultaci ve vzdáleném městě, dálkově jsem studovala. Přibalila jsem do tašky těhotenský průkaz a vydala se do školy. Vše v pohodě. Zpátky jsem ale nestihla spoj. Jela jsem tedy stopem, vypadala jsem jako koule.
Všechno dopadlo dobře. Dcera se narodila až 11. prosince. Proto nepanikařit a počkat. Jedna zdravotní sestřička na ženském oddělení říkávala: "Nebojte se, děvčata, v žádné to nezůstane!" Jaga.
tady se tlaci na porod za kazdou cenu, matka prilis nikoho nezajima, v jinych zemich klidne rovnou cisar i dopredu domluveny. Je to jen konstatovani, nepotrebuji se hadat
floro*
Víte kolik je u nás prováděných císařů? I jen domluvených? A právě proto, že se na matku nehledí, ale jede se dle nějakých tabulek. Vaše poznámka ale nemá s dotazem nic společného...
Nejmladší vnučce je sice 15, ale dcera ji přenášela, už tenkrát jí řekla lékařka, že injekce se již nepoužívají. Vložili do ní nějakou tabletu a za chvilku porod začal. Možná ted jsou zase jiné metody, je to již mnoho let.
Ano, jsou již jiné postupy. Buď se provede Hamiltonův hmat, při kterém se manuálně odloupne vak plodových blan od děložního čípku. Některá ti ani napocítí, jiné omdlí bolestí. Při přenášení max. 9 dní se nastupuje do porodnice k vyvolání porodu. Nejdříve se do děložního čípku zavádí tablety s prostaglandinem, aby čípek změknul, pak se nasadí oxytocin v kapačce. Sperma také obsahuje prostaglandin, i když v menším množství, proto se po sexu může porod spustit. K tomu se přidá prokrvení malé pánve při vzrušení, stahy při orgasmu. Rozhodně stojí za to sex na vyvolání zkusit.
Tak je vidět,cze někteří rádci nechtějí řadit a nechápou. Samozřejmě, ze se porod vyvolává. Paní ale nejspíš se chce vyvolání vyhnout, ono to totiž není velmi často úplně bez komplikací a vyšší pravděpodobnost akutního císaře tu při vyvolávání je. A že se na rodičku po 14 dnech přenášení vysloveně tlačí na vyvolání porodu. Jinak k radě... Já sice rodila vždy dva dny před termínem, ale co my kamarádka říkala, tak kombinace příjemné teplé vany, dvojky červeného vína a sexu dva dny po sobě zabraly . Taky se nestresovat, udělat si chvilku pro sebe, tzv. zmeditovat a vnitřně promlouvat s miminkem.
Zkopíruji vám radu porodní asistentky, která také přenášela a co pomohlo ji. "Večer, když šli všichni spát, jsem si udělala silný čaj z maliníku, dala jsem si lněné semínko, připravila jsem si horkou vanu a tam jsem ještě popíjela odvar ze skořice No a nesmím zapomenout na masáž bradavekNež jsem si šla lehnout, proběhl ještě sex.. do poslední , jak mi tu někdo psalNo a kolem jedné v noci pomalu nastoupily kontrakce.. polehounku, nic hrozného.. spala jsem mezi nimi, občas jsem se trochu pohupovala v posteli.. Do porodnice jsme vyjeli po půl osmé a v autě jsem ještě používala mašinku TENS, která vysílá elektrické výboje do bederní oblasti.. musím říct, že to také moc pomohlo."Mimi se narodilo v 9.30.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.