Nejste přihlášen/a.
Žloutky lze použít na výrobu majonézy, pomazánek, palačinek, vaječ. likéru. Taky existují vyživující masky pleťové a vlasové ze žloutků.
Žloutek nevyhazujte! Je hodnotný! Na plodnost, kosti, cévy, klouby, vlasy...Vždyť je to komplet výživa pro kuře, než začne zobat. Žloutek má sice 320 kcal, ale to je na 100g! Tuku má sice 60%, ale 2/3 z toho je ten cholesterol pro tělo potřebný! Toho špatného jen třetina, zato plno minerálů a vitamínů. Za všchny: Lecitin, Omega 3, draslík, selén, jód, vápník, železo, vitamín E, D3, B6...
Poslední výzkumy ukázaly, že kdybyste snědla 4 vajíčka, tak na hladinu cholesterolu to nemá zásadní vliv. Obsah toho nezdravého tuku / nasycených mastných kyselin/ je vyšší u sýrů i uzenin.
Navíc samotné bílky by měly obsahovat nějaký konzervant, aby vydržely. Pochybné tohle stravování. To jen jako nouzovku někam do Himaláje...
Ze žloutků se dělají rakvičky.
jo a kazi se prave, to byl dalsi duvod... clovek prece jen porad neji vajicka apod vyrobky a otevrena flaska brzy shnije
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.