Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit bílky?

Od: luisa odpovědí: 12 změna:
Prodávají se někde jen samotné bílky? Když dělám třeba roládu nebo smažená vajíčka, je mi škoda ty žloutky vyhazovat.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x
Když děláte roládu, asi nebudete pomatený fitnesák, co smaží pouze bílky a žloutky vyhazuje, protože jsou tučné. Co třeba upéct něco, kam se dávají zase jen žloutky nebo přidat k celému vejci, kam se dává celé.

hodnocení

4x
Smažená vajíčka bez žloutku,uf
luisa
Co je na tom špatného? Zaprvé je to méně kalorií a zadruhé mi to chutná skoro víc. Dávam 2 vajíčka, 2 bílky.

hodnocení

3x

Vyhazovat žloutky je blbost. Co třeba vyrobit z nich vaječný koňak. To je první co mne jako abstinenta napadlo.

Colombo, to není blbost, to je hřích! *alene*

liska5
hodnocení

3x

Žloutky lze použít na výrobu majonézy, pomazánek, palačinek, vaječ. likéru. Taky existují vyživující masky pleťové a vlasové ze žloutků.

Žloutek nevyhazujte! Je hodnotný! Na plodnost, kosti, cévy, klouby, vlasy...Vždyť je to komplet výživa pro kuře, než začne zobat. Žloutek má sice 320 kcal, ale to je na 100g! Tuku má sice 60%, ale 2/3 z toho je ten cholesterol pro tělo potřebný! Toho špatného jen třetina, zato plno minerálů a vitamínů. Za všchny: Lecitin, Omega 3, draslík, selén, jód, vápník, železo, vitamín E, D3, B6...

Poslední výzkumy ukázaly, že kdybyste snědla 4 vajíčka, tak na hladinu cholesterolu to nemá zásadní vliv. Obsah toho nezdravého tuku / nasycených mastných kyselin/ je vyšší u sýrů i uzenin.

Navíc samotné bílky by měly obsahovat nějaký konzervant, aby vydržely. Pochybné tohle stravování. To jen jako nouzovku někam do Himaláje...

doplněno 29.04.22 20:27:

Ze žloutků se dělají rakvičky.

jp
hodnocení

1x

Když dělám roládu nebo nebo smažená vajíčka, tak použiji celá vejce. Takže dotaz nechápu. Samotné bílky bych si nekoupila, zdá se mi to fuj. Jinak co zbyde dá se dát na mrazák, pak použít třeba do těsta, sekané, na řízky atd.

hodnocení

1x

Podíval bych se v MACRO. Tam občas mívají takové zvrácenosti

liska5

*smich*Krásný výraz- zvrácenost.

joudic*
hodnocení

0x
ano, ale jsou drahe a hnusne, taky je mi to lito vyhazovat, ale je to nejjednodussi a nejlevnejsi kor u lacinych vajec, kde ty zloutky hrajou takovyma barvama, ze radsi ani natvrdo.
doplněno 29.04.22 16:58:

jo a kazi se prave, to byl dalsi duvod... clovek prece jen porad neji vajicka apod vyrobky a otevrena flaska brzy shnije

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]