Nejste přihlášen/a.
V Americe jsem nebyla, ale v Česku ani v jiných okolních zemích jsem nikdy na jídelním lístku kalorické hodnoty neviděla. Vypisují tam jenom seznam alergenů.
Řešit to jinak: pokud držím nějakou dietu, v restauraci si nedám smažený řízek či pečenou kachnu se šesti, to jsou kalorické bomby. Vyberu si spíš nějaký zeleninový salát, případně s drůbežím masem. Nebo nějaké vegetariánské jídlo, ta nejsou kaloricky příliš hodnotná. Myslím si, že psát tam ještě kalorie je zbytečné. A mohou tam napsat cokoliv a nikdy nevíte, zda to tak opravdu je. Spíš se tedy držet zeleniny než těžkých jídel. A kolik to bude mít joulů, to není až tak podstatné. Hlavně, že to bude chutnat. Nikdy jsem se nesetkala s tím, že by v restauraci hosté chtěli znát energ. hodnotu jídel.
Zapít čistou vodou, vynechat kokakolu apod. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.