Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotná a nové zaměstnání

Od: natalie1991* odpovědí: 8 změna:
Ahoj, vubec nevim, co mam delat. Jsem v takove situaci, ze jsem prave zjistila, ze jsem tehotna. Mam rozjeta kola pohovoru do novych zamestnani. Od kvetna nekde urcite nastoupim do prace. Vubec nevim, zda tuto zpravu zamestnavateli oznamit po 3 mesici tehotenstvi nebo pockat az do konce cervence, kdy mi zkonci zkusebni doba? Opravdu nevim, jak se zachovat! Doma sedet urcite nechci. Termin by mel byt az koncem prosince. Rada bych nekde do porodu pracovala. Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katrin1
hodnocení

4x

Dobrý den, též jsem byla ve stejné situaci a neřekla jsem to v práci, protože vás nikdo těhotnou nikam nevezme. Být vámi, tak si to nechám dokonce zkušební doby a dělala bych, že jsem o tom nevěděla, hlavně potřebujete mít nárok na mateřskou, tak že když někam půjdete pracovat, tak tím líp i pro vás, pokud vám doktor nezjistí nějaké problémy v těhotenství a nebudete muset na rizikové, pokud budete zdravá s miminkem a nebude to náročná práce, tak určitě někde pracujte, ale zaměstnavateli bych to neříkala, protože si vyberou někoho, kdo tam může pracovat a za koho nebudou muset hned hledat náhradu.

natalie1991*
hodnocení

Dekuji za odpovedja cekam druhe dite a obavam se, ze to na me bude videt mnohem drive nez pri prvnim.. na pohovoru to urcite nechci rikat ale necim jestli to do konce cervence proste nepraskne.. bude leto. To bricho se nebude dat tak lehko zakryt

koakola*
hodnocení

0x

Určitě neříkat a maskovat. Je to škaredé ale s tímto musí zaměstnavatel počítat.

natalie1991*
hodnocení

Doufam, ze to nejak pujde prave

hjhfd
hodnocení

0x
Když to řeknete ve zkusebce, tak vás obratem vyrazí. A jestli pak dostanete mateřskou a rodičovskou, to by byla otázka.
Já bych to rozhodně neříkala. Však on by zaměstnavatel kdyby se vás někdy potřeboval zbavit, taky neváhal.
(Ale nutno dodat, že kamarádka ve stejné situaci - zjistila ve zkusebce, že je těhotná - to zaměstnavateli řekla a nevyhodil ji, takže pravidlo to není.)
Kdyz to ale řeknete už na pohovoru, máte 100% jistotu, že vás ani nevezmou.
je

Rodičovskou dostane tak jako tak. Slušný zaměstnavatel ji nevyhodí (pokud svou práci bude odvádět v odpovídající kvalitě). Občas si naopak cení přímého jednání. Na pohovoru bych to neříkal, ale během zkušebky již URČITĚ ano. Pokud nemáte 90kg, bude to již jasně vidět a stejně to na 99% praskne. Za to zamlčování a "oblbování" by ji pak nejspíš vyhodili, protože takové jednání není zrovna ctností zaměstnance.

Jéčko

natalie1991*
hodnocení

Na pohovoru jsem to nerekla. Nevi to ani nidko jiny krom manzela. Ale nyslim treba to rict po tom 3 mesici, kdy to budeme rikat i rodine. Taky si myslim, ze by mohli pcenit, ze jim to reknu jeste pred koncem zkusebky a bude jen na nich jak se rozhodnou. Svoji praci bych pote mohla pri materske vykonavat i castecne z domu
je

Ve 3 měsíci je to ideální. Pokud by vás kvůli tomu přeci jen vyhodili, tak budete mít svědomí čisté, že jste jednala upřímně. Navíc tím zjistíte, že se jedná o zaměstnavatele, který si zaměstnanců moc neváží a kdo by v takové firmě chtěl pracovat?

Jéčko

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]