Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Líbí se mi to na sobě, ostatním na mě ne

Od: janaj odpovědí: 10 změna:
Zdravím, prosím o radu. Už pěkných pár let nosím do školy pouze culíky a drdoly, mě se však na sobě nedávno začali líbit rozpuštěné vlasy. Ptala jsem se mamky a ta mi řekla že mi to sluší, že prej proč takhle nechodím normálně. Pak jsem se zeptala kamarádky, aby mi odpověděla upřímě jestli v tom nevypadám moc blbě..prej mi to vůbec nesluší a blbě v tom vypadám dost..možná to je pouze nezvyk, přece jen v tom vypadám jinak. Podle čeho se mám řídit, mám se vykašlat na kamarádky názor a nosit si to, co se mi na sobě líbí, nebo co? Díky:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Ano, vykašli se na názor kamarádky a nos, co se líbí tobě. Proč by se měl někdo nutit do něčeho, co se nelíbí jemu samému (a to obecně, nejen úprava vlasů či styl oblečení)?

janaj
hodnocení

No on se jí nelíbí ani můj styl hudby a podobně, jen u tohoto fakt nevím no. Ale děkuju za názor

A co je to za kamarádku? Co pak vlastně máte společného?

janaj
hodnocení

Bavíme se několik let, máme společný vše, ale zároveň vůbec nic. Máme obě specifický humor, který chápeme jen my dvě.

janaj, třeba si to navzájem jen namlouváte a ve zkutečnosti společný zájmy moc nemáte. Neparticipuje na tobě kamarádka? Potom by ti zbytečně záviděla krásu a pomlouvala by tě, že ti to nesluší :).

Třeba. Prokoukni to.

Každopádně nos to, co ti sluší a líbí se tobě. Ne co se líbí kamarádům... to je dost labilní ;)

hodnocení

9x

Kamarádce se nelíbí váš účes, hudba a kdovíco ještě - ale proč byste měla žít podle jejích názorů a nebýt svá?

hodnocení

5x

Zdravím. Noste to, v čem se cítíte dobře. Jde o Vaše sebevědomí a Váš styl. Klidně proveďte změnu a na názor kamarádky, která Vám kritizuje téměř vše, nedbejte. Vyslechla jste si ho, ale zachovejte se dle svého.

hodnocení

2x

Dlouhé rozpuštěné vlasy bývají slušivé a maminky mívají pravdu. Drdol? Na mladém děvčeti? To mi nějak nejde dohromady, ale možná ani nevím, čemu všemu se dnes drdol říká.

Trochu jako problém vidím rozpuštěné vlasy ve škole. Protože sama mám dlouhé vlasy po většinu života, vím, že když se skloní hlava při psaní a čtení, bývají rozpuštěné vlasy dost otravné. Část pozornosti se musí věnovat padajícím a clonícím vlasům. Proto bych si ve škole dlouhé vlasy alespoň občas dala do gumičky nebo zapletla do copu.

Nad názory kamarádů je potřeba se vždy zamyslet, ale nikdy by pro nás neměly být důležitější než vlastní názor. K cizímu názoru se můžeme přiklonit, ale po důkladném zvážení všech okolností. A to nejen při výběru účesu.

janaj
hodnocení

Vlasy mám zhruba po lopatky..drdol-tím myslím všelijak svázané vlasy do gumičky, povolený, ale furt to vypadá v pohodě. Jedna učitelka mi vlasy pochválila, i dvě spolužačky. Takže se nejspíše jedná jen o názor kamarádky :)

hodnocení

1x

Je to tvoje volba, tak se teď cítíš, tak choď.

Na ostatní moc brát ohled zrovna v tomhle nemusíš. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]