Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky prosím potřebuju poradit mám malý (ale jdou vidět)na džínách skvrnky jsou od banánu jsou hnědé.Vyzkoušela jsem vanish ocet sůl kypřící prácek a nic nepomohlo neznáte něco čm by to šlo dolů.Jsou to moje oblíbené džíny kdby to nebyli zahodila bych je.Děkuju vám moc za radu
Smíchejte trochu vody a kyseliny citronové. Pokapejte směsí skvrnu od banánu a nechte trochu vstřebat a pak látku vyperte.
Tady je každá DOBRÁ! rada drahá. Zatím žádná nebyla. Pro barvení džín se používá indigo, případně též přírodní barvivo z borůvek, co používá dálný východ nevím, asi to bude podobné. Kdybyste nezačala s těmi pokusy, poradil bych vám dočasně se s tím smířit, postupným praním by se skvrny vytrácely. Pokud to dřete takovými to dryáky, tak tam budete mít vybělené fleky s těmi skvrnami od banánu uprostřed.Jestli pomýšlíte ještě na peroxyd, tak ten se v úpravnách tkanin používá na bělení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.