Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem v Kauflancu skořici a doma jsem ji chtěl použít na posypání jablek při pečení štrůdlu, ale nějak se mi nezdá. Po otevření sáčku je v něm ta skořice nějak divně tmavě zelená a ani ji téměř není cítit skořici. Je to normální skořice kterou je možné použít např. do štrůdlu? Nakonec po krátkém váhání jsem ji do toho štrůdlu na posypání jablek použil, ale po upečeni ji tam není cítit. Jsem zvyklý, že skořice je hnědý prášek který je alespoň trochu cítit skořici.
Ještě obrázky.
Ze zvědavosti jsem si dnes koupila mletou skořici. Od Vitany. Je normálně hnědá a voňavá. Se zelenou a nevoňavou bych se nespokojila. Zvlášť ne v případě, že na obalu sáčku není nic zelenavého a není tam ani nějaké upozornění na jiný druh. Znovu bych skořici nafotila, tentokrát s něčím jednoznačně zeleným, třeba bankovkou 100 Kč. A poslala bych dotaz Státní zemědělské a potravinářské inspekci a redakci dTestu. Nevidím na tom nic špatného. Chápu, že nejde o vyhozenou závratnou částku za nepoužitelné koření, ale informaci o jaké novátorství se jedná, by ti první mohli sdělit. Pro dTest by to mohl být tip na další testování.
A kde je foto obsahu? takhle se dá klidně říci, že byla třeba modráTedy nebyl problém nafotit i obsak-jinak je to normálně sáček od skořice kterou máme běžně v kořence v lince-tedy vysypanou do té kořenky a obal dávno vyhozen.
To není tím, že by tam polský výrobce svévolně něco přimíchal, ale je to tím, že tato šarže byla vyrobena na objednávku pro obchody Kaufland v Čechách, který měl požadavky na nižší cenu té skořice a to se samozřejmě musí odrazit ve kvalitě toho produktu. Tohle ale dělají čeští nákupčí, kteří sjednávají ceny u výrobců a jsou to oni, co mají Čechy za hlupáky. Pak stačí mezi lidi pustit fámy, že za špatnou kvalitu můžou západní kapitalisti, kteří svévolně dodávají podřadné zboží zrovna Čechům. Jiným národům to nedělají, jenom nám, protože my jsem ta obrovská země, na které se ti západní kapitalisté chtějí napakovat a zbohatnout. K smíchu. Za špatnou kvalitu potravin mohou čeští managementi, kteří řídí prodej ve všech těch potravinářských řetězcích u nás. V Polsku si to nedovolí, protože tam už na komunistické pohádky o zlých kapitalistech, lidé dávno nevěří. U nás zatím ještě neexistuje žádný zákon, který by takovéto jednání obchodních řetězců trestal a proto se tady těmto podvodníkům tak daří. Ale jsou to domácí podvodníci nejsou to žádná západní kapitalisté. Je to těžké vysvětlovat, ale tady si můžete částečně přečíst jak to u nás vlastně funguje. A kdo chce, může hledat dál a podrobněji, aby věděl, proč je u nás tak špatná kvalita potravin a kdo za to opravdu může a jak směšné jsou postihy a tak dál.
Něco na tom bude. Srovnala jsem si ceny za gram. Kaufland 30 g za 7,90 Kč, ta moje koupená v Coopu 23 g za 16,90 Kč.
V prvním případě gram za 26 haléřů, ve druhém gram za 73 haléře. Rozdíl veliký i s přihlédnutím k faktu, že Coop nepatří k levným prodejnám.
A ještě něco dodám na obranu všech spotřebitelů, kteří jsou někdy překvapeni špatnou kvalitou. Průměrný spotřebitel má v hlavě ceny základních potravin. Mléčných výrobků, pečiva, masa a uzenin... Když narazí na něco překvapivě levného, mělo by ho to trknout. Ale třeba u té skořice, navíc ještě v neprůhledném sáčku, si s největší pravděpodobností nezapamatuje, kolik stála kvalitní skořice v jiném obchodě před třemi i více měsíci. Ale v do Kauflandu se dostanu tak jednou za půl roku, proto nevím, jestli tam v regálech nemají různé druhy z různých balíren za různé ceny.
Příliš bych nesouhlasil s názorem, že levné je automaticky nekvalitní šmejd. I některé levnější produkty bývají dobré i když ne vždy prvotřídní kvality. Cena zboží na jeho kvalitu může mít vliv, ale nejde se podle toho jednoznačně u všeho řídit. I dražší produkty nemusí být vždy dostatečně kvalitní. Nevím jestli se skořice prodává i v neprůhledných sáčcích, ale já jsem ještě takto balenou neviděl. V Kauflandu nakupuji pravidelně ale skořici nekupuji až tak často. Mají tam více různých balení skořice za různou cenu.
No vidíte "pr", a právě proto to tady ještě dlouho lepší nebude. Vy si stěžujete, že jste koupil skořici bez vůně, bez chuti a podezřelé barvy a ptáte se, jestli je to normální. No a když Vám napíšu, že to normální rozhodně není, tak mi odepíšete, že Vy to vidíte jinak a že ne všechno co je levné, je špatné. Já jsem ale nenapsala, že všechno co je levné je šmejd, ale musíte umět rozlišovat o co jde. Třeba včera jsem kupovala šrouby a podle mne nebyly drahé, za 8 velkých šroubů jsem dala 15 korun a jsou dobré kvality, použila jsem je a neohnuly se. Ale skořici, která má podivnou barvu a je bez typické vůně skořice, rozhodně nepovažuji za akceptovatelnou potravinu. Já bych ji teda šla určitě vrátit. Ne kvůli penězům, ale kvůli tomu, že ze sebe nenechám dělat pitomce, který neví jak chutná a voní skořice. A to si pište, že v tom obchodě už bych koření už nikdy nekupovala.
Některé druhy mleté skořice, většinou za nižší cenu nevoní a mají "zvláštní"barvu.
" Pozor na falešnou skořici v obchodech. Nevoní, jak by měla.
V testu dopadly nejlépe produkty značky Grešík (cca 86 Kč za 100 g) a Nadir (cca 52 Kč za 100 g). Dobře dopadly i skořice privátních značek Albert (cca 23 Kč za 100 g) a Lidl (cca 20 Kč za 100 g), u kterých je navíc plusovým bodem jejich nízká cena."
Zdravím. Jedno vysvětlení mě napadá. Před covidem jsem si na výstavě chtěla koupit kouřovou sůl. Tu neměli, tak mi paní nabízela alespoň koření. Chtěla jsem jí udělat radost a něco si koupit, tak jsem přemýšlela, co by se mi tedy hodilo, a paní přidala, že udělám dobrý kup, že její koření není nastavené sušenými kopřivami, listím pampelišek či slupkami jablek ani ničím jiným, ale poctivé. Tím mi vlastně vysvětlila, že když obchodní řetězce nakupují koření v pytlích na kila a pak odvažují a sáčkují, můžou před nasáčkováním přimíchat ledacos – zeleného, třeba pytle již dávno vyvanulého neprodejného jiného koření či bylin... Ida
Zdravím, podle obalu by mělo jít o normální mletou skořici, ale nepřijde mi v pořádku ta barva - skořice je taková červenohnědá, hnědá. Nikdy jsem neslyšela o zelené skořici. Jestli od toho máte účtenku a v sáčku ještě něco zbylo, reklamovala bych to (pokud šlo o nedávný nákup).
Pokud by byla plesnivá tak by už taková možná byla balená, protože jinak v tom sáčku by to asi jen tak nezplesnivělo. S prošlou dobou spotřeby by to také nemělo být, protože na sáčku je uvedené datum balení 1.2.2022 a minimální trvanlivost do konce února 2024. Je tam také uvedené, že může obsahovat mléko, vejce, hořčici, siřičitany, sóju, celér, obiloviny a tak neznámo co všechno tam Poláci do toho namíchali co mohlo změnit tu barvu té skořice. Člověk si koupí skořici ale neví kolik % je tam té skořice a kolik jiných nahrážek nemajících se skořici asi nic společného.
Toho, že to může obsahovat mléko, arašídy, vejce apod. si nevšímejte, pokud nejste (těžký) alergik. Řeč je o stopových prvcích a výrobce má povinnost toto uvádět, pokud se na pracovišti zpracovávají i dané potraviny (alergeny). Rozhodně to neznamená, že by např. do skořice mohly být přimíchané mleté arašídy.
To by tam také mohli napsat, že to může obsahovat třeba prach který se na tom pracovišti možná třeba ve velmi malém množství nachází nebo čisticí prostředky kterými se pracoviště a stroje čistí. Kdyby to byla čistá skutečná skořice tak by to snad mělo mít trochu jinou barvu (hnědou) a také by to mělo alespoň trochu cítit vůni skořice. Pokud tam do toho namíchali kdo vi co a skutečné skořice je v tom jen minimální mnořství tak by to snad ani nemělo být pojmenované jako skořice.
Ta skořice kterou jsem koupil bude asi v pořádku a nezávadná, ale pouze to možná bude nějaký méně kvalitní druh a kdo ví co všechno je tam do ní přimíchané.
Podle sáčku těžko poznat jaký bude jeho obsah a v obchodě to rozbalovat aby se člověk na to podíval to asi nedovolí. Jinak ta skořice má značku K CLASSIC což je značka Kauflandu a ta ale bohužel nic netvrdí o tom kdo je výrobcem daného produktu skrývajícího se za touto značkou. Znám a běžně kupují produkty se značkou K CLASSIC a mnohé jsou více či méně dobré, takže podle toho se nejde příliš při nakupování řídit. Prostě člověl občas natrefí na něco ne příliš kvalitního a na to si je třeba příště dávat pozor a nekupovat už to.
Nikdy jsem khaki skořici neviděla. Podle mě je opravdu nějaká divná a do pokrmů bych ji nedávala. Protože, když někdo řekne "skořicové kalhoty", "skořicově hnědý kostýmek"...nikdy to nevypadá jako vojenská uniforma. Ten první obrázek je zase hodně dožluta, spíš mi to připomíná kari koření.
Když máte účtenku, vzala bych to i s kořením a donesla do obchodu. Že to stálo pouhých 7,90? Co na tom? Když půjdete po ulici, nikdo Vám jen tak 7,90 taky nedá. Všechno se zdražuje, tak proč zbytečně vyhazovat peníze? I když je to nevelká částka. Kaufland o nic nepřijde. Celou šarži této "skořice" vrátí výrobci, aby se polepšil.
Pokud si necháme od výrobce a prodejce všechno líbit, budou to zkoušet dál. A jednou můžete v pytlíčku najít třeba i ..., je to přece také hnědé. Za mě tedy řešit v Kauflandu. Takhle opravdu skořice nevypadá.
Moc se mi líbí psi maďarští ohaři. A vždycky říkám: ten má tak krásnou skořicovou barvu. A opravdu ten pes nikdy nebyl khaki. Takže je tady něco špatně. Jaga.
Souhlasím, khaki skořici jsem nyní viděl poprvé a byl jsem z toho docela dost překvapený a to i proto, že to ani trochu nevoní jako skořice a spíše to nevoní vůbec nijak. Připadá mi také nějak divná, ale po trochu váhání jsem ji nakonec do štrůdlu trochu dal. Ten štrůdl to ale nijak neochutilo skořicovou chuti a spíše to chutnalo tak jako by tam žádná skořice nebyla. Ano i 7,90 Kč jsou peníze, ale nejde ani tak o ně, ale spíše o princip. Nerad bych se v Kauflandu dohadoval kvůli něčemu u čeho nevím jestli to tak náhodou není v pořádku a nejedná se o nějaký takový druh té skořice nebo nějak jinak zpracovaný a jestli tam není přidané něco co mění tu barvu na khaki. Nerad bych si kvůli tomu udělal v Kauflandu nějaký trapas. Psala tu denny276, že si všimla, že skořicový cukr který byl dříve do hněda je nyní do zelena. Ta skořice kterou jsem koupil byla balená v Polsku a tak bych se ani příliš nedivil kdyby se nakonec ukázalo, že není v pořádku nebo je dokonce i nějak závadná. Pamatuji si, že v minulosti se u více různých potravin z Polska (kuřecí maso, kyselé zeli aj.) zjistilo, že jsou nějak závadné a stahovalo se je z prodeje.
Občas jezdím do Polska na nákup a na kvalitu polských potravin si nemohu ztěžovat. Ono možná u některých potravin bude rozdíl mezi tím jestli jsou určené na prodej v zemi výroby nebo balení, např. v Polsku a nebo na vývoz do jiných zemí. Do jiných zemí si možná více dovolují dávat nějaké "sajrajty". V případě té skořice to asi bude nějaká novota na kterou ještě nejsme zvykli. S tou navrhovanou reklamaci bych asi neúspěl a zbytečně bych si tím nadělal trapas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.