Nejste přihlášen/a.
Když se budete vyrvnaně a racionálně stravovat, bude mít organismus všechno, co potřebuje,a nebude mít na nic "chuť".
No, dobře jste mě popsuli, kluci. Co napsala tčeba @molly jiného? Uvedla jsem svou osobní zkušenost, na rozdíl od vás. Navíc ringovo přirovnání kulhá na obě nohy. Kdybys měl manželku, která ti splní všechna přání, nebudeš hledat jinou. I když muži to mají jinak, koikrát žasnu, za čím se otočí. Hlavně že je to jiné.
Naši předkové a pestrou stravu? Myslím si, že ti když jedli, tak byli rádi a určitě si nemohli vybírat jako my dnes.
MY máme pestrou stravu-tedy můžeme ji mít, protože máme na výběr všeho toho, čeho se našim předkům ani nesnilo a ani v nejmenším nedostávalo. Možná hubení někteří byli, protože neměli co do huby. Druzí co měli co do huby, tak jedli velmi jednostranně. Tehdy nemoci řádily jedna radost, protože skoro žádná hygiena. Dnes hygiena je, ale zase jsou nemoci jiné-civilizační, které jdou občas ukočírovat díky zdravotnictví, které kdysi defakto nefungovalo.
A propo, co si pamatuju ještě od dědů, tak se říkávalo něco v tom smyslu, že zdravý chlap je "kus" chlapa-tzn tlustý. A že být hubený je špatně a že nemá pořádnou stravu atd atd. Je hezké, že každý si kdykoliv cokoliv dosazuje, jak se mu to zrovna hodí
To ne, my také nebyli zrovna žebráci a měli jsme vždycky "nedělní oběd". Ale střídala se vlastně pořád jedna a ta samá jídla. Třeba u nás to byl králík na všechny možné způsoby, nebo holoubátka, ptáčky, segedín, vepřová pečeně, rajská, sekaná, a k tomu většinou výborné knedlíky houskové, nebo bramborové a občas rýži. Zeleninu, kromě zelí jsme nemívali, nebo si to už nepamatuji. Vlastně ano, ale to bylo jako hlavní jídlo a to bylo lečo, když byla sezona a byly papriky a rajské. A také to bylo ve všední den přesbidlo, kucmoch, buřtguláš, cmunda, bramborové šišky s mákem, nudle s mákem, nebo s povidly, brambory na loupačku s máslem a kyselým mlékem, obalovaný květák, nebo mozeček z vařeného květáku, plněné papriky... Na víc si momentálně už nevzpomenu. Jo a polévky, samozřejmě. Já si na tu stravu nestěžuji a navíc, moje babička byla vynikající kuchařka, takže jídlo bylo vždy moc dobré, ale řekla bych, že jsme vařili pořád stejná jídla kolem dokola a celé roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.