Nejste přihlášen/a.
Váhu porce v hospodě počítají ze syrového.
Jestli sis koupila půl kila kuřecích prsíček, tedy 500 gramů a z toho sis nadělala tři hotové porce, tak si započítej jouly z těch 500g syrového najednou.
V případě kuřecích prsíček bez kůže je 100g asi 340 joulů. Celý pětisetgramový kus bude mít tedy 5 x 340 joulů. To je 1700 J. Tak si za tři dny masité starvy započteš 1700 J. Vyděl třemi dny. Na den tedy jedna porce vychází na 566 joulů.
Absolutně přesně to zrovna v případě masa nelze. Jednou má trochu víc vody, jindy koupíš o trochu tučnější.
Pokud maso uvaříš, tak bude mít méně kalorií, než když ho usmažíš na tuku.
Pokud ten příklad chceš v kaloriích, tak je na internetu kalkulačka převodu. Pak to, co jsem tam uvedla, by bylo v kaloriích tak, že celá půlkilovka syrových kuřecích prsíček by měla asi 406 kcal a jedna porce z těch tří by měla 133 kcal.
Jen bych doplnil naučit se počítat kalorie, ne jouly. Všechny ne česky mluvící země počítají kalorie. A by nedošlo k mýlce, kcal znamená kilo kalorie. Tedy tisíc kalorií. Ale běžně (zejména v anglicky mluvících zemích) se bere 1 kcal jako kalorie. Takže když má něco 100 kalorií na porci, je tím myšleno 100 kcal. Někdy to může hodně mást.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.