Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemá někdo recept na red velvet bez barviv

Od: jaj* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, jak je dort red Velvet tak ho dělali v době kdy asi ještě nebyly barviva do jídla, a červená měla vznikat tím že se něco smíchalo. Nemáte na to recept? Já jsem dělala podle receptu, ale nedala jsem barvivo. Kdesi jsem četla že je důležitý dat nealkalizovaný kakao a podmáslí. To jsme tam dala a je to hnědý a nějak divně smrdí tím podmáslím :( místo vanilky sem dala anýz, vanilku sem nenašla. recepty.cz/... nemáte někdo lepší recept? Jako hustotu to má dobrou, není to nijak sražený ani tvrdý, ale červenou tam rozhodně nenajdu, vypadá to jak normální čokoládová buchta, akorát světlejší.
Nemá někdo recept na red velvet bez barviv

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

beetroot
hodnocení

1x

Tak logicky to nebude červené/růžové, když jste nedala barvivo :) Můžete zkusit červenou řepu, červená řepa se často dává do těst, aby mělo červený nádech, bábovka z řepy je prý moc dobrá. Na webu Kuchařka pro dceru je akorát recept na red velvet s červenou řepou, mrkněte tam :)

jaj*
Tam psali že to má spolu nějak reagovat a že to kakao zčervená.

hodnocení

1x

@jaj - Tam psali že to má spolu nějak reagovat a že to kakao zčervená

Zřejmě myslíte tohle (překlady jsou automatické, tudíž poněkud hm... ):

Složky se liší v závislosti na době a oblasti světa. Odkaz Jamese Bearda, American Cookery (1972), popisuje tři červené sametové koláče, které se liší množstvím zkrácení, másla a rostlinného oleje. Všechny použité červené potravinářské barvivo. Reakce kyselého octa a podmáslí má tendenci lépe odhalit červený antokyanin v kakau a udržuje dort vlhký, lehký a načechraný. Toto přirozené tónování mohlo být zdrojem názvu "červený samet", stejně jako "Ďáblovo jídlo"a podobné názvy pro čokoládové koláče. Dnes čokoláda často prochází holandským zpracováním, které zabraňuje změně barvy antokyanů. Rekonstrukce původního červeného sametového dortu zahrnuje snížení nebo odstranění octa a barviv a použití neholandského kakaa, které poskytuje potřebnou kyselost a barvu.

Dort z červeného /...

Ale dneska už je ve všech receptech namísto červené řepy barvivo, dokonce i v originálu Waldorf Astoria

Waldorf Astoria Red Velvet Cake - CopyKat recepty

I když možnost je

Dilema červeného potravinářského barvivaPřed lety se nikdo nestaral o potravinářská barviva. Pokud však dáváte přednost použití něčeho přirozenějšího, zvažte tyto možnosti:Čistá řepná šťáva.Řepný prášek.Čistá šťáva z granátového jablka.Sušené květy ibišku namočené v horké vodě, napjaté Brusinky vařené s dostatečným množstvím vody na pokrytí, napjaté.

Babiččin Waldorf /...

jaj*
Díky, příště zkusím obarvit řepou až budu chtít červený dort. Myslela je že udělám dort podle receptu a že se mi to tak zbarví. Byl tam ocet i podmáslí, a nealkalizovane kakao. Akorát jsem tam dala anýz aby z dortu něco bylo kdyby nebyl do červena, a praskanec je z toho že byl dlouho v troubě, to není chyba receptu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]