Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Džem s minimem cukru či rovnou bez cukru

Od: boban® odpovědí: 2 změna:

Recept na džem z pomerančů-3 kusy pomerančů a k tomu 250gr cukru. Bez želírovacího prostředku

Pokud bych chtěl dát jen 80gr cukru, lze přidat k zahuštění toto? Jablečný pektin

Nebo jak jinak udělat pomerančový džem bez cukru?

Jablečný pektin (/...

Máte vyzkoušené recepty na džemy bez přidaného cukru?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podobně jsem dělala kdoulovou marmeládu. V receptu bylo značné množství cukru (a bez pektinu). Cukru jsem použila jen málo, ovšem padlo na to značné množství pektinu. S výsledkem jsem byla naprosto spokojená (velmi hustá a rosolovitá konzistence).

hodnocení

2x

Ano, mám vyzkoušený recept na marmelády a džemy bez přidaného cukru. Ale protože zároveň odmítáte ve svém dotazu želírovací prostředek, nevím, zda Vám bude moje rada vhod.

Používám totiž želírovací přípravek od Labety. Dřív bylo v názvu slovo DIA, pak udělali nové obaly a je to "Želírovací OVOCNÝ cukr". Dávám na všechny druhy ovoce - meruňky. borůvky, jahody, višně...

Až bude jasné ráno, dám sem foto. Zatím je na to tma. :-D Jaga.

doplněno 13.04.22 15:45:

Omlouvám se za zpoždění, ale plním, co jsem slíbila. Včera mi to nešlo přenést, dneska je to najednou bez problémů.

Džem s minimem cukru či rovnou bez cukru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]