Nejste přihlášen/a.
Cokoliv, co máte rádi a nemíváte to až tak často. Jak píše @Jenyk a @Wamp. Na Velikonoce není žádné jídlo tak velice tradiční takřka v každé rodině, jako o Vánocích kapr se salátem. Jí se v této době často jehněčí maso, drůbež, dělá se hlavička - velikonoční nádivka s bylinkami, mazanec. Ale klidně můžete udělat něco jiného. Sekanou, nějakou masovou směs se zeleninou, pečeného králíka, klidně i dobrý guláš.
Co třeba svíčkovou? Já za sebe miluji dobrou rajskou, manžel ji ale nechce, proto ji vařím jen velice zřídka. Ta by mi nevadila ani na ty Velikonoce. Nevadila by mi nikdy. Jaga.
A zapomněla jsem na STEJKY! Ty nejsou často, jsou tedy, aspoň pro mě, dostatečně slavnostní.
Vinná klobása s bramborovou kaší, okurek.
Pečený česnekovaný a slaninou obložený kůzlečí hřbet nebo králík, třeba se špenátem.
Tradiční nádivka z drůbežích jatýrek s kopřivama, s medvědím česnekem, anglickou, muškátovým oříškem, z více vajec žloutek s mlékem do žemlí, nakonec vmíchat sníh..A do remosky vymazané přepušť. máslem a vysypané strouhankou..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.