Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oběd na Velikonoce

Od: lim odpovědí: 7 změna:
Nemáte nějaké nápady, co uvařit na Velikonoce?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Třeba řízek se salátem.

hodnocení

4x

Pečené jehněčí , špenát a knedlík. Kdo nemá rád jehnětinu, tomu upéct společně kousek vepřového.

hodnocení

3x

Cokoliv, co máte rádi a nemíváte to až tak často. Jak píše @Jenyk a @Wamp. Na Velikonoce není žádné jídlo tak velice tradiční takřka v každé rodině, jako o Vánocích kapr se salátem. Jí se v této době často jehněčí maso, drůbež, dělá se hlavička - velikonoční nádivka s bylinkami, mazanec. Ale klidně můžete udělat něco jiného. Sekanou, nějakou masovou směs se zeleninou, pečeného králíka, klidně i dobrý guláš.

Co třeba svíčkovou? Já za sebe miluji dobrou rajskou, manžel ji ale nechce, proto ji vařím jen velice zřídka. Ta by mi nevadila ani na ty Velikonoce. Nevadila by mi nikdy. :-D Jaga.

doplněno 10.04.22 14:24:

A zapomněla jsem na STEJKY! Ty nejsou často, jsou tedy, aspoň pro mě, dostatečně slavnostní.

Jé, Jaguško, na nádivku jsem zapomněla.
To je dobrota *mnam*

hodnocení

2x
Nebo kachnu se zelím a bramborovým knedlíkem.
Nebo králíka na divokou s Karlovarským knedlíkem a špenátem.

hodnocení

0x
Nebo buřtgulaš

liska5
hodnocení

0x

Vinná klobása s bramborovou kaší, okurek.

Pečený česnekovaný a slaninou obložený kůzlečí hřbet nebo králík, třeba se špenátem.

Tradiční nádivka z drůbežích jatýrek s kopřivama, s medvědím česnekem, anglickou, muškátovým oříškem, z více vajec žloutek s mlékem do žemlí, nakonec vmíchat sníh..A do remosky vymazané přepušť. máslem a vysypané strouhankou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]