Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podrážděnost v těhotenství a ve vztahu

Od: karolinal odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jsem v 37.tt a jsem poslední dobou hrozně podrážděná, jak kdybych měla před menstruací, ale nejvíc mi vadí, že si to vylejvám na svém partnerovi, bydlíme spolu v bytě a jsme ve městě, kde nemáme ani rodinu, každá bydlí někde jinde, tak že jsme tu sami. Nemám za kým chodit, max. za mnou ted dojíždí má kamarádka, protože už nechci v tomhle stavu moc cestovat, ale jinak jsem furt doma sama a všechno mi už leze trošku na nervy. Na přítele jsem protivná, také hodně žárlím (což jsem taková před těhotenstvím nebyla), nechápu, kde se tyto stavy vzaly, ale mrzí mě to vůči přítelovi, je celkem odolný a trpělivý, a až dnes jsem si uvědomila, jak se k němu chovám, jenže mám takové bolesti a stres před tím porodem, že bohužel on je tady tím terčem a mrzí mě to, sice jsem mu napsala dnes, že mě mrzí, jak jsem se k němu zachovala, ale vím, že to moc není, že důkazem je to činit. Chtěla jsem se zeptat, zda jste to tak měli taky, že vám hormony a všechno to okolo měnilo chování, a jestli to přetrvává i po porodu? jestli to bude lepší nebo horší? a jestli jste užívali potom nějaké léky na uklidnění hormonu? Já jsem prvorodička, a vůbec se v tomhle ještě nevyznám, jen chci, aby jsme byli zase doma štastný a nemuseli řešit až takové výkyvy nálad.

Mrzí mě to hlavně kvůli tomu, že se přítel snaží a já si toho nevážím.

děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

3x
Je to normální a děsivější to ještě bude. Jedná se o přirozenou přírodní pojistku pro zvýšení pravděpodobnosti dalšího početí jinde. Aneb vy už jste těhotná, takže jste "k ničemu" a hormony se vám plaší schválně, abyste muže dostatečně odpudila, aby se naštval tak, že půjde zasunout jinam - samozřejmě do nějaké netěhotné. Tak to příroda chce. Bohužel se správnou výchovou či správným rodičovstvím ve dvou si jaksi viditelně hlavu neláme. Nejdůležitější je jednoduše s kýmkoliv porodit co nejvyšší počet potomků za co nejkratší čas.

hodnocení

3x

Těhotenství není nemoc. A připadá mi, že ze sebe zbytečně děláte maroda. Proč? Ať jste milá nebo protivná, je to za jedny peníze. Proč jste si tedy vybrala tu protivnost?

Jak dlouho bydlíte v jiném městě? Myslím, že každý si kamarády brzy najde. Stačí si jen s někým příjemně popovídat a už se to pomalu nabaluje. Žárlit nemáte proč. Druha máte přece pojištěného těhotenstvím.

Raději choďte ven, na nenáročné procházky, pokud potkáte cestou někoho známého, jděte s ním. Z poradny od lékaře znáte jistě další budoucí maminky. Klidně některou z nich oslovte, zda se s Vámi odpoledne nechce jít projít. Buďte příjemně naladěná, čekáte přece hezké miminko. A nemáte žádnou zhoubnou nemoc. *bzum*

Jinak se bojím jedné věci - že s porodem Vaše nepříjemná nálada nezmizí. Malé bude potřebovat neustálou péči, budete vstávat v noci, nevyspíte se a budete možná ještě daleko nepříjemnější než teď. A to je první krůček k tomu, abyste s mimčem zůstala sama. Proto pána hezky po příchodu z práce přivítejte, mějte pro něj něco dobrého k jídlu, třeba jen maličkost. A řekněte mu, jak jste se na něj těšila, jak Vám bez něj bylo smutno.

Mám 2 děti a žádné hormony se mnou necloumaly. Nebyl na to ani čas. Takřka do konce těhotenství jsem učila v MŠ. Jen mi děti už nemohly lézt na klín, jako předtím, pomazlit se. Nejhorší bylo to ohýbání, když jsem zavazovala před vycházkou mnoho, velmi mnoho botiček. *smich* Podobné problémy jsem nikdy neměla a věřte, kdyby byl jen náznak, koukala bych se s tím vypořádat. Proč být protivná sama na sebe i na ty okolo, kteří mě mají rádi. Zatím rádi. Jak to bude dál, je jen ve Vašich rukou. Jaga.

hodnocení

1x

Po porode sa to zhorsi. Vyrazne.

Inak vasa "obhajoba" posobi podobne, ako ked nejaky seriovy znasilnovac tvrdi na sude, ako za to nemoze a len s nim cvicia hormony.

hodnocení

1x

Mamko Karolinko, váš problém je v tom, že se cítíte a chováte jako nemocná. Nebo jako bezmocná babka. 4 stěny, televize, počítač. To se stalo vašim světem. Žádné nové podněty, zážitky, radosti. Nemáte na co se těšit, co prožívat, na co vzpomínat. Pro co se nalíčit, obléci, udělat si hezký den. Jste jako křeček který běhá v kolečku. Tohle je akorát tak na ztrátu schopností komunikace, soucitu, sebevědomí/vědomí si sebe, deprese, vršení strachu. Tohle se stává mě a podobným babkám. Ale já nechci být morous, kterého všechno štve. *hej*Pohledejte si nějaký kurz, nějaké cvičení nějaké třeba jazykové vzdělávání, jógu, pc kurzy pro pokročilé, výstavy, procházky přírodou atd. Dbejte o sebe, nechoďte ani doma, neupravená! Změní vám to život, budete ráda na světě a lidé kolem vás budou rádi s vámi. Nejste nemocná, jste těhotná. Užívejte si to, v životě častěji nezažijete. Všechno zažijete mnohokrát, mnohokrát si řeknete "to už tady bylo", ale těhotenství? 1? 2x za celý život. Važte si toho a nic nesvádějte na hormony! Záleží jen a jen na vás, jaký život žijete a budete žít. Po nikom nemůžete chtít, aby vám naplánoval a realizoval šťastné dny. To musíte sama.

hodnocení

0x

Zůstaňte fyzicky fit. Jezte zdravě, dodržujte pitný režim, cvičte, hodně odpočívejte, čtěte knihy o těhotenství. Sdílejte své myšlenky a pocity se svým partnerem, přáteli nebo členy rodiny (pokud nelze osobně, máme Internet, telefon). Nepřepínejte se při domácích nebo pracovních povinnostech. Každý den běžte na procházku. Vy i vaše dítě potřebujete čerstvý vzduch, kyslík. Těšte se na miminko, až ho budete moci pochovat v náručí, až se na vás poprvé usměje. Myslete pozitivně.

*houpy**mimino* :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]