Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké maso na Hovezi gulas

Od: petrat* odpovědí: 19 změna:

dobry den, jake hovezi maso se da pouzit na hovezi gulas (ne z prednih ani klizky)! Da se gulas udelat z jakehokoliv masa?Dekuji za odpovedi

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

camelot*
hodnocení

4x

Dobry den, ano, gulas lze udelat z jakehokoliv masa, jen s tim, ze dle kraje kde se gulas pripravuje z toho ci onoho masa, ma jiny nazev. Kraje, myslim zemepisne kraje, jine zeme. Zakladem gulase je v lastne Madarsko, nicmene tam zacali varit spise polevku. Az pozdeji se zacala upravovat recept do bodob dnesnich gulasu. Pripravoval jsem a ochutnal gulase hovezi, drubezi tak zvane perkelty, houbove, veprove viz segedinsky gulas, vidensky gulas a mnoho dalsich, z veproveho bucku. Take gulase pripravovane z klokaniho masa, konske a pstrosi. Gulas je jedno velke kulinarske tema, je vzkutku obsahle.

Dobrou chut, Camelot

slonbonjohn*
hodnocení

4x

Zde se inspirujte

Jaké maso na Hovezi gulas
papene*

:)Dává se i srdce nebo játra.Výběr je doopravdu veliký jak už bylo psáno.

kibic*

Zabít hned, nebo až za lesem...? *smich*

martina30*

Skvělé foto *palec*mě určo pomůže*slunce*

lidka*
hodnocení

4x

Když jsem viděla zadání otázky, z čeho se dá udělat guláš - říkám si, otázka pro mne. Samozřejmě jsem měla na mysli kližku nebo krk. Takže Petro, vzala jste mi vítr z plachet a nemohu vychválit to, co Vy zavrhujete předem. Ale chápu to, protože občas vařím hovězí guláš a nebo třeba segedin - vařím ho ze zadního masa. Je to sice barbarství (podle mého), ale vnoučata by to jinak nejedla. A segedin buď z kýty a nebo z krůtího masa. No a já si udělám ten svůj gulášek z kližky a vepřový guláš nebo segedin klidně z libového bůčku. A když vařím segedin pro vnoučata z krůtího, tak aby to dostalo přece jenom trochu šmrnc, přidávám vyjímečně minutkový guláš od vitany a nebo maďarský guláš od maggi. Ne celý sáček, jenom přisypu poloviční dávku pro chuť. A to mohu opravdu doporučit, i když jinak pytlíkové věci nepoužívám. Snad ještě hrachovku, do které přidám trochu zeleniny, česnek a majoránku. Přesto přeji dobrou chuť!

dracek*

Lidko vy jste spřízněná duše :)) gulášek z kližky to je snad to nej :) Kližkou a cibulí se gulášek neskazí :-D*ua*

papene*

:)A ještě nechat naležet.To je pak to pravé ořechové.:-P

dracek*

ani do svíčkové ,prakticky nic jiného nedávám :-P

*modla**modla**modla* ... za co musím ... právě teď ... tak trpět *zed**zed**zed* , ... když musím ... JENOM číst *cteni**cteni**cteni* ... o vynikajícím guláši *palec**palec* ... z kližky?

Milá liduško, ... to píšete *klik**klik**klik* schválně, ... aby se nám všem ... u monitorů ... svíral žalůdek *plac**plac**plac* ... a sliny se sbíhaly *bezim**bezim**bezim* ... ze všech *vezen**vezen**vezen* ... "světových stran" *ee**sok**ee*, ... že?

... v tom Vašem výčtu ( zejména "gulášových laskomin" ) jste - k nim - zapomněla ještě přidat ... to pivo *pivo*!

... no a protože je už víc jak jasné, že ten gulášek z kližky dnes už určitě mít nebudu, ... tak na to pivo ... ... ... si dnes ... a nejlépe hned ... ještě "zafrčím"! ;)*ua**ua* ( ... máte pravdu, ... není nad guláš z kližky! ;) )

lidka*

Milý kolego zvědavče i dráčku, když už musím barbarsky vařit guláš ze zadního (není to o penězích), tak si alespoň o tom gulášku musím trochu zabásnit. Jé a na to pivčo jsem opravdu zapomněla. Ale hoši, já si myslím, že do toho Vás nemusím strkat, že? *pivo* Tak alespoň dodatečně. Ještě musím doplnit, že se musí krásně postupně dusit, aby ta kližka byla akorát měkká a ty úžasné šlachy krásně zlatavé. Omlouvám se slabším povahám, ale já to prostě miluju. :D Navíc je to velice zdravé a nemusím baštit želatinové tabletky z lékárny. Stačí dojít do masny a koupit kližku a nebo zadní vepřové koleno. ;) A končím, teď ještě si můžete probrat ledničku a spláchnout to pivčem a potom už jenom jak kdo má pevnou vůli. Já mám připravené dvě hrušky. Hezký večer všem dobrým lidem! *tuc* Užijte si volna. *tanec*

*modla**modla**modla* ... no ... za co? ... za co jenom - za co? ... už je to tu zase *cert*:

"... ... ... aby ta kližka byla ... akorát měkká a ty ... úžasné šlachy ... krásně zlatavé." *cert**cert**cert*

... ani ta včerejší dvě *pivo* pivka ( první ... áááááááááááááá ... poslední *ua**ua**ua*), ... na která jsem skutečně ... od toho PC "prchl" ( po pravdě řečeno - to ale bylo již dříve "pracně zaneseno v - dlouhodobém - plánu" *smich**smich* ) ... moc nepomohla "srovnat" *sok**sok* ... "nabuzené" chuťové pohárky *kafe**kafe* ... podrážděné ... ( zcela oprávněnými *palec**placni* ) gulášovými chvalozpěvy :-P:-P:-P! ... nejhorší je ale to, že kližka v ledničce NENÍ *nevi**bzum**nevi* ... a dnes je svátek *sok**ee**sok* ... a kde tedy sehnat kližku *zed**zed**zed*? ... takže je tu ... zase problém! ... no ale pořádný "chlap" si dovede vždycky poradit ... chce to jen trochu trpělivosti :(*hi**nevi**hi*:( ( která "růžičky" přináší *palec*) ... trochu to všechno rozdýchat *uf**uf**uf* ... a gulášek ... určitě bude :-P:-P:-P*ua**ua**ua* ( ... i když ne právě z kližky *plac*! )

... asi tuto rubriku - o jídle - přestanu brzy navštěvovat *stop**stop*, protože je to tu ( s tím "naháněním" chutí ) ... stále častější ... a skoro k nevydržení *bum**cert**bum*...!

... přeji příjemný a úspěšný den *palec* ... nejenom všem těm, ... které lidka ... vyprovokovala ... k uvaření toho gulášku! ;);)

hodnocení

3x

No, otázka je trochu chaotická. Guláš se ale opravdu dá udělat z čehokoliv. Od obyčejných buřtů až po kvalitní maso...

hodnocení

0x

Můžete dělat z každého masa. Já dělám z před.hovězího a kousek zadního, to je asi nejlepší chuť a je tam hodně libového masa. Když přidáte kapii podusit a zahustit str.chlebem,tak máte vynikající maďarský guláš,a ještě feferonku pro pikantnost. Jinak lze použít vepř.plecko,krútí maso i králičí...prostě vše.Vynikající je třeba ze zvěřiny-takový kančí guláš, to je pochoutka...

hodnocení

0x

Ptáte se na hovězí guláš, já ho dělám z kližky a navrch na plátky nakrájená cibule, ale záleží na vás z čeho ho uděláte.

petrat*
hodnocení

dekuju vsem za odpovedi a rady. Ja take delam gulas z klizky,ale ted jsme se prestehovali do Spanelska a muj pritel chce abych uvarila gulas pro jeho rodinu. Z ceskych jidel je gulas jeho nej, ale prave chce abych vymenila maso a nedelala ho z klizky,protoze je slachovita. Pro nas cechy je to to nejlepsi,ale chapu,ze ne kazemu to chutna... jiny kraj,jiny mrav...

lidka*

Petro, tak ještě jednu věc bych doporučila. Dobrý guláš uděláte také z předního masa - krku. I toto maso je velice jedlé. Ten není šlachovitý, ale přitom je z něho dobrý gulášek. Když se Vám podaří sehnat pěkný kousek a poctivě ho okrájíte, podaří se Vám dobrý guláš. Určitě s ním neuděláte ostudu ani ve Španělsku. No a ta třetí možnost je už opravdu jenom to zadní maso. Hlavně řekněte řezníkovi, ať Vám prodá maso na omáčku, aby bylo šťavnaté a ne suché. A zde ještě pár rad, abyste s guláškem byla za hvězdu nejen u přítele, ale i celé rodinky. hovezimaso.cz/...*placni*

lidus*
hodnocení

0x

Vím, že je to barbarství ale guláš vařím ze zadního hovězího a vepřového-obyčejně plecko, hodně cibule, 1feferonka a gulášové koření od Vitany.bohužel i naše rodina má kližku za šlachovitou.

kajvan*
hodnocení

0x

Daleko nejlepší je kližka!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]