Nejste přihlášen/a.
dobry den, jake hovezi maso se da pouzit na hovezi gulas (ne z prednih ani klizky)! Da se gulas udelat z jakehokoliv masa?Dekuji za odpovedi
Dobry den, ano, gulas lze udelat z jakehokoliv masa, jen s tim, ze dle kraje kde se gulas pripravuje z toho ci onoho masa, ma jiny nazev. Kraje, myslim zemepisne kraje, jine zeme. Zakladem gulase je v lastne Madarsko, nicmene tam zacali varit spise polevku. Az pozdeji se zacala upravovat recept do bodob dnesnich gulasu. Pripravoval jsem a ochutnal gulase hovezi, drubezi tak zvane perkelty, houbove, veprove viz segedinsky gulas, vidensky gulas a mnoho dalsich, z veproveho bucku. Take gulase pripravovane z klokaniho masa, konske a pstrosi. Gulas je jedno velke kulinarske tema, je vzkutku obsahle.
Dobrou chut, Camelot
Když jsem viděla zadání otázky, z čeho se dá udělat guláš - říkám si, otázka pro mne. Samozřejmě jsem měla na mysli kližku nebo krk. Takže Petro, vzala jste mi vítr z plachet a nemohu vychválit to, co Vy zavrhujete předem. Ale chápu to, protože občas vařím hovězí guláš a nebo třeba segedin - vařím ho ze zadního masa. Je to sice barbarství (podle mého), ale vnoučata by to jinak nejedla. A segedin buď z kýty a nebo z krůtího masa. No a já si udělám ten svůj gulášek z kližky a vepřový guláš nebo segedin klidně z libového bůčku. A když vařím segedin pro vnoučata z krůtího, tak aby to dostalo přece jenom trochu šmrnc, přidávám vyjímečně minutkový guláš od vitany a nebo maďarský guláš od maggi. Ne celý sáček, jenom přisypu poloviční dávku pro chuť. A to mohu opravdu doporučit, i když jinak pytlíkové věci nepoužívám. Snad ještě hrachovku, do které přidám trochu zeleniny, česnek a majoránku. Přesto přeji dobrou chuť!
Lidko vy jste spřízněná duše ) gulášek z kližky to je snad to nej
Kližkou a cibulí se gulášek neskazí
... za co musím ... právě teď ... tak trpět
, ... když musím ... JENOM číst
... o vynikajícím guláši
... z kližky?
Milá liduško, ... to píšete schválně, ... aby se nám všem ... u monitorů ... svíral žalůdek
... a sliny se sbíhaly
... ze všech
... "světových stran"
, ... že?
... v tom Vašem výčtu ( zejména "gulášových laskomin" ) jste - k nim - zapomněla ještě přidat ... to pivo !
... no a protože je už víc jak jasné, že ten gulášek z kližky dnes už určitě mít nebudu, ... tak na to pivo ... ... ... si dnes ... a nejlépe hned ... ještě "zafrčím"! ( ... máte pravdu, ... není nad guláš z kližky!
)
Milý kolego zvědavče i dráčku, když už musím barbarsky vařit guláš ze zadního (není to o penězích), tak si alespoň o tom gulášku musím trochu zabásnit. Jé a na to pivčo jsem opravdu zapomněla. Ale hoši, já si myslím, že do toho Vás nemusím strkat, že? Tak alespoň dodatečně. Ještě musím doplnit, že se musí krásně postupně dusit, aby ta kližka byla akorát měkká a ty úžasné šlachy krásně zlatavé. Omlouvám se slabším povahám, ale já to prostě miluju. :D Navíc je to velice zdravé a nemusím baštit želatinové tabletky z lékárny. Stačí dojít do masny a koupit kližku a nebo zadní vepřové koleno.
A končím, teď ještě si můžete probrat ledničku a spláchnout to pivčem a potom už jenom jak kdo má pevnou vůli. Já mám připravené dvě hrušky. Hezký večer všem dobrým lidem!
Užijte si volna.
... no ... za co? ... za co jenom - za co? ... už je to tu zase
:
"... ... ... aby ta kližka byla ... akorát měkká a ty ... úžasné šlachy ... krásně zlatavé."
... ani ta včerejší dvě pivka ( první ... áááááááááááááá ... poslední
), ... na která jsem skutečně ... od toho PC "prchl" ( po pravdě řečeno - to ale bylo již dříve "pracně zaneseno v - dlouhodobém - plánu"
) ... moc nepomohla "srovnat"
... "nabuzené" chuťové pohárky
... podrážděné ... ( zcela oprávněnými
) gulášovými chvalozpěvy
! ... nejhorší je ale to, že kližka v ledničce NENÍ
... a dnes je svátek
... a kde tedy sehnat kližku
? ... takže je tu ... zase problém! ... no ale pořádný "chlap" si dovede vždycky poradit ... chce to jen trochu trpělivosti
( která "růžičky" přináší
) ... trochu to všechno rozdýchat
... a gulášek ... určitě bude
( ... i když ne právě z kližky
! )
... asi tuto rubriku - o jídle - přestanu brzy navštěvovat , protože je to tu ( s tím "naháněním" chutí ) ... stále častější ... a skoro k nevydržení
...!
... přeji příjemný a úspěšný den ... nejenom všem těm, ... které lidka ... vyprovokovala ... k uvaření toho gulášku!
Můžete dělat z každého masa. Já dělám z před.hovězího a kousek zadního, to je asi nejlepší chuť a je tam hodně libového masa. Když přidáte kapii podusit a zahustit str.chlebem,tak máte vynikající maďarský guláš,a ještě feferonku pro pikantnost. Jinak lze použít vepř.plecko,krútí maso i králičí...prostě vše.Vynikající je třeba ze zvěřiny-takový kančí guláš, to je pochoutka...
dekuju vsem za odpovedi a rady. Ja take delam gulas z klizky,ale ted jsme se prestehovali do Spanelska a muj pritel chce abych uvarila gulas pro jeho rodinu. Z ceskych jidel je gulas jeho nej, ale prave chce abych vymenila maso a nedelala ho z klizky,protoze je slachovita. Pro nas cechy je to to nejlepsi,ale chapu,ze ne kazemu to chutna... jiny kraj,jiny mrav...
Petro, tak ještě jednu věc bych doporučila. Dobrý guláš uděláte také z předního masa - krku. I toto maso je velice jedlé. Ten není šlachovitý, ale přitom je z něho dobrý gulášek. Když se Vám podaří sehnat pěkný kousek a poctivě ho okrájíte, podaří se Vám dobrý guláš. Určitě s ním neuděláte ostudu ani ve Španělsku. No a ta třetí možnost je už opravdu jenom to zadní maso. Hlavně řekněte řezníkovi, ať Vám prodá maso na omáčku, aby bylo šťavnaté a ne suché. A zde ještě pár rad, abyste s guláškem byla za hvězdu nejen u přítele, ale i celé rodinky. hovezimaso.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.