Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký tuhý šampon na vlasy?

Od: boban® odpovědí: 5 změna:

Doporučíte kvalitní tuhý šampon na vlasy?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Tuhý šampon, to je vlastně normální mýdlo, akorát zabalené do líbivého názvu, že je to něco extra. A jelikož je to mýdlo, vyrábí se zmýdelnatěním olejů za použití hydroxidu sodného či draselného. Tedy výsledné pH je mnohdy vysoce zásadité a tedy nic, co by vlasům prospívalo. Kdysi jsem se nechala zlákat na koupi tuhého šamponu z řemelné dílny. Byla to kastrofa, vlasy vysušené, pak jsem zkusila pH a papírek byl tmavě modrý, pH skoro 9. Tuhý šampon putovan na umyvadlo, kde jsme si s ním domyli ruce.

Pokud chcete vlasům prospět a zkusit něco netradičního, mohu z vlatsní zkušenosti doporučit mytí žitnou moukou. Je to no poo metoda, která nedráždí pokožku hlavy, díky pH asi 4,5 je to přímo balzám na pokožku hlavy, hezky jí zklidní, přitom umyje i mastné vlasy.

liska5

A nemyslí tím suchý?

hodnocení

@pb

díky za odpověď. Jak se ta žitná mouka přesně používá?

když si představím žitné těsto ve vlasech tak mi to přijde jako super pomsta

pb®
No právě, máte nějaké zcestné představy, ne dostatek vědomostí a už vůbec ne vlastní zkušenost. Je třeba použít žitnou mouku, ta oproti pšeničné nelepí. Ideální je hladká NEcelozrnná. Rozmíchat ji na kašičku, já raději dělám ještě řidší, nanést do mokrých vlasů a umývat stejně jako šampónem. Spláchnout, na závěr octový oplach a je to. Jelikož nelepí, neucpe to odpad. Mně po čase začnou vadit všechny šampony, i dětské nepěnivé, drahé či levný kopřivový. Prostě po pár měsících používání šamponu se můžu udrbat, takže se k žitné mouce pravidelně vracím. Nebaví mě to, je s tím piplačka, ale nemám jinou možnost. Nebudu vyhazovat peníze za zaručeně ověřené šampony, když mi lepší službu prokáže kilo mouky za dvacku (ted už asi víc).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]