Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sháním formu na omelety

Od: egniha odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

máma v práci občas pomáhá při vaření u nich v závodní jídelně. Mají tam takovou tu nerezovou grilovací desku, na které dělá omelety, ale chce je mít pořádně kulaté, tak hledá formu. Hledali jsme, ale všechno co jsem viděl bylo spíše na nějaké menší volské oka, žádná větší forma velikosti talíře.

Jen pro přesnost přidávám odkaz na video, co vlastně hledám:

Nemám problém si to dohledat na zahraničních obchodech, tam toho je dost ale jaký to má český název prosím? Všude nacházím jen ty formičky na volské oka.

Děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Z té formy na dort, palčinkové těsto jednak a za další to není nádobí vhodné ani na plyn, ani na indukci, ani na sklokeramiku. Je to materiál vhodný do trouby. Tak na čem bude maminka smažit omeletky? *co* Hledejte normální pánvičku na omelety. Momentálně je prodává Lidl, tady je odkaz. pro domácí potřebu přece nepotřebujete tak vysoký rantl a navíc by se omelety z takové pánve špatně vyndávaly. Ale to je můj názor.

:-DJednak proteče! To mi nějak včera vypadlo z textu.

hodnocení

3x
Palačinka z dortové formy o průměru 26 cm by stočená měla délku také 26 cm. Běžný plochý talíř má průměr okolo 22 cm. Takže by část visela přes okraje. Z palačinky plněné třeba tvarohem a pod. po zaříznutí většinou něco vypadne, vyteče. To nechceme.
Takže po naplnění buď rozpůlit tu stočenou, nebo poskládat kulatou na čtvrtkruhy.
U nás se pečou palačinky na obyčejné pánvičce. A vlastně na dvou najednou. Na jedné se už peče, do druhé nalejvá. Na první se obrací, druhá se kontroluje, hlídá. První se vybírá, druhá obrací. Další těsto se nalejvá, druhá se vybírá. Koloběh. Fofrem. Strávníci už fetují a polykají sliny.
Dobrou chuť!
Reagoval jsem na příspěvek @jaraz...
Ve firmě se závodní kuchyní mívají také závodní údržbáře. Neměl by teda být problém z ocelové trubky přiměřeného průměru uříznout prstenec potřebné výšky. Tak jako na videu.
Palačinka nebo omeleta, obě potřebují dodat teplo.
Chutný pokrm nemusí být kulatý. Kulatý nemusí být chutný...

Závodních údržbářů už dneska moc není, málokterá firma si drží někoho jen pro případ, že by někdy bylo potřeba něco opravit. Většinou se to řeší "outsourcingem". Nehledě na to že málokterý údržbář bude mít k dispozici rouru o průměru aspoň 20 cm ;).

slon
hodnocení

3x

Proč všichni mluvíte o palačinkách, když dotaz byl na omeletu?

nov

Palačinka nebo omeleta...obojí je snad kulaté *smich*

Palačinky dělám na běžné pánvi, je jedno, jestli se povede kulatá nebo šišatá, po zarolování se to stejně nepozná.:-D

nov - ano, palačinka i omeleta jsou kulaté. Ale jinak toho společného moc nemají. Když pominu "materiál", je dost rozdílná i tloušťka.

nov

magdon - řeč byla o formě /kulaté/, nikoliv o materiálu a tloušťce.

nov - V první řadě byla řeč o omeletě, nikoliv palačince. A tím materiálem jsem nemyslel materiál formy (kulaté), ale "materiál" omelety *smich*. Uznávám, že jsem se vyjádřil trochu nešťastně *hi*.

nov

Já to pochopila správně, "materiál" na omeletu je samozřejmě tlustší než "materiál" na palačinku. Jen nevím, proč ta vaše poznámka ke mně. Nebyla jsem první, kdo zmiňoval palačinky, proto jsem to chtěla z legrace rozseknout /že kulaté jsou obě/.;)

hodnocení

0x

třeba něco takového? mall.cz/...

egniha
hodnocení

To mě vlastně také mohlo napadnout, to by mohla mít i někde doma. Děkuji.

id
hodnocení

0x
Nevím, proč nějaká forma na dort je lepší než palačinkovač. Zadejte do zboží a vybirejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]