Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych poradit už delší dobu nemám chuť na sex ( asi rok a půl ), 2 a půl roku mám přítele a stává se, že spolu třeba 2-3 měsíce nespíme...fakt nemůžu si pomoct, nemám chuť, i když to na mě zkouší...máte nějakou radu, jak znovu probudit ten chtíč, předtím sem to mohla mít i 4x denně a teď..(mimochodem je mi 20 ). Díky moc
Pokud si partneři nechtěji mezi sebou sex zlikvidovat úplně, je třeba ho pravidelně udržovat. Optimální je pak zavést si alespoň 1x týdně večer, který bude patřit sexu a tomu pak přizpůsobit i celý den, například středu. Manželka si nenaplánuje namáhavou činnost na tento den a taktéž ani manžel nebude holdovat šturmování v práci nebo alkoholovému opájení, protože ... je středa. Na odpoledne a na večer si naplánují společně strávený čas, ve kterém dojde k uvolnění a naladění na vzájemnou notu. I kdyby nedošlo k pohlavnímu styku, ale dotykové stimulaci, nevadí. Pokud sex již odumřel, je zpočátku vhodné se přímo do styku nenutit, ale zůstat pouze u doteků a hlazení. Nebojte se zaexperimentovat a vypadnout z naučených kolejí, vypůjčit třeba DVD s tématikou, která vás vzrušuje, zajít si někam, kde máte vzpomínky na dobrý sex.
Možná se vám to nezdá spontánní ani romantické, ale libido je třeba právě sexem nebo masturbací udržovat v pohotovosti, aby se hormonální hladíny zachovaly a nestalo se pak to, že potlačený sex vybouchne u jednoho nebo druhého partnera jako časovaná bomba, ovšem s někým jiným. Samozřejmě, že tento jiný se pak zdá přitažlivý a naráz si takový partner bez něj nedovede představit život. Je třeba situaci ovšem posuzovat až za nějaký čas, až odezní tzv. reklamní období, kdy se partneři sobě předvádějí v tom nejlepším světle a přitažlivost je diktována především eroticky.
Ahoj. Nic co popisujes neni nikterak zvlastni. Je treba si take nekdy uvedomi, ze lidske telo neni jen stroj na vykonavani vsech beznych dennich starosti, ale je to mnohem vic, mnohem.
Lide jsou schopni spousy veci ovlivnit, ale ja jsem zastancem prirozeneho vnimani pocitu. Kdyz mas obdobi, ze nemas smysly nalazene na milovani, nemej a vypln ten cas necim jinym, nepoznanym. Protoze nic nasilim nezmuzes, naopak. Vnimej to jako vlnu, vlnu ktera neznamena prestat se sexem, proste ho nepotrebujes, hezky zvolni a uzivej si to, ten cas jiste vyplni bohata zkusenost neceho noveho, nepoznaneho a ver, ze se vse vrati do dob, kdy milovani patrilo ke kazdodeni krase.
Jen je treba si uvedomit, ze partner, ktery je v Tvem zivote nemusi vnimat tuto zmenu pozitivne, to take asi nevnima a tak je treba se nejak domluvit... Sex neni preci jen pohlavni styk. Muzete najit kompromis, pevnou vuli Camelot
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.