Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěla bych bydlet s dcerou sama, utáhnu pronájem? Budu mít nárok na příspěvek?

Od: snezenka odpovědí: 4 změna:
Zdravím vás a prosím o vaše rady a zkušenosti. Jistě jste některá z maminek tuto situaci řešila. Chci si pronajmout malý byt a bydlet s dítětem sama. Rozvedená zatím nejsem, ale žijeme odděleně již půl roku (nyní bydlím s dítětem přechodně u známého, ale nemáme tu soukromí, proto bych ráda do vlastního pronájmu). Jsem zaměstnaná, ale do práce dojíždím autem-náklady na dojíždění mám nyní cca 4 tisíce, z platu mi tedy zbyde 16 tisíc. Po zaplacení pronájmu s energiemi by mi skoro nic nezbylo. Měla bych tedy nárok na příspěvek od státu? Má někdo představu, kolik by to asi tak mohlo být? Děkuji předem za každou radu a info :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospod
hodnocení

6x

Tohle se přece "dělá" tak, že se vydatně škube taťka

hodnocení

4x

Vyřídíte si příspěvek na bydlení. Ten doložíte smlouvou s pronajímatelem bytu, od letoška na byt nemusíte mít dekret. Příspěvek na byt zajímá, kdo v domácností bydlí a tedy se podílí na nákladech a kolik platíte nájem, vodu, plyn a elektřinu. A až budete mít odsouhlasenou výšku příspěvku, pak s tím můžete na sociálku, kde vám, podle tabulek, přispějí na živobytí. *hej*nevím, jak dalece je komplikací, že nejste rozvedená a máte-li nějak ošetřenn alimenty. To však neplatí o bydlení, ty jsou mají jiná kriteria.

hodnocení

3x

Příspěvek se většinou odvíjí i podle toho kde bydlíte a za kolik bydlíte. Zkuste si to hodit do kalkulačky. Příspěvek na bydl/...

hodnocení

1x
Jen dodám, že prakticky u všech příspěvků se musí dokládat příjmy. Pokud nemáte s bývalým mužem vypořádané alimenty soudem a řešíte to nějakou dohodou "per huba" budete těžko dokládat kolik vám dává na dítě, jak často a jak pravidelně. Můžete sice doložit výpis z účtu ale nevím jestli to úředníkům bude stačit.
Dejte mi pak vědět jak jste dopadla. Dcera je ve stejné situaci a nemůžu ji dohnat k tomu aby si na úřady došla protože na to co dostává od bývalého partnera na děti nemá žádný glejt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]