Nejste přihlášen/a.
Včera jsem byla s deseti-leťákem na preventivní prohlídce, vše bylo normální jako u staré doktorky (přestěhovali jsme se), než chtěla synovi stáhnout předkožku, asi ho to hodně bolelo protože se rozbrečel, a doktorka to stahovala dokud jsem jí neodtáhla ruku. Ještě poslala syna se sestrou se zvážit, a mě říkala že je nutné to stáhnout, že ho přidržíme a jedním pohybem to strhne, jinak může dostat rakovinu zánět apod. prý. Nesouhlasila jsem s tím samozřejmě, a tak mi napsala papír na urologii, že je to potřeba strhnout, že to udělají teda tam. To se přece nesmí takto dělat ne? Syn i já jsme z toho celý špatní. Pomozte prosím .
Když byl chlapec malý, zanedbala jste hrubě jeho intimní hygienu. Kromě rizika možného srůstu bylo třeba i odstraňovat maz, který se pod předkožkou tvořil. Syn seděl ve vaně a já pomalu v teplé vodě opatrně předkožku přetahovala. Ne silou, ale zato denně. Když pak byl kluk trošku větší /kolem 5 let/, stačilo mu při koupání jenom říct - A nezapomeň si přetáhnout ocásek. Dělal to, přetáhl, vyšpláchal a já jen kontrolovala, zda to je v pořádku.
Teď bude asi třeba malý chirurgický zákrok, protože jste předkožku nerozvolňovala. U dětské lékařky by se mi to také nelíbilo, ale urolog se s tím určitě setkává častěji a zvládne to takřka bez bolesti. Jaga.
Vnoučkovi to nějajým sprejem znecitlivili a nastřihli. Asi ve dvou letech, když to nešlo přetáhnout, Dali mu Framykoin na mazání a měl hodně pít vodu, aby moč nebyla ostrá a neštípala při čurání. Brzy se zahojilo. Pak si předkožku stahoval sám při koupání ve vaně v teplé vodě. Znám případ, kdy zanedbaný zánět u osmiletého řešili odstraněním předkožky, čili obřízkou.
To snad není pravda, někteří lékaři jsou úplní neználci! Prosím vás penis se používá za 1) k močení a za 2) k pohlavnímu styku. Protože desetiletý kluk není žádné batole prakticky je zralý na to aby onanoval (pokud už nemá sex s dívkou - což nemá protože ten je u nás povolený až od 15 let). Pokud jakýkoliv orgán nepoužíváte, jsou s ním zákonitě problémy. Jako například tento. Pro mě je neuvětitelné jak je možné že takové základní uvažování mnoho lékařů nemá! V praxi byste dítě měla učit očistě tohoto orgánu průběžně odmalička jakmile si začne uvědomovat své tělo. 99% těchto problémů je pouze z hloupého ostychu před vysvětlením dítěti že normální je v tomto věku onanovat a to jediné zajistí aby byla předkožka 100% a dlouhodobě v pořádku. Pokud to nevíte vy, dá se to ještě tolerovat. Ale že to neví kdejaký pediatr a hned dítě posílá na urologii nebo rovnou na chirurgii na obřízku je skandál. Stejně tak i vaše lékařka je hloupá, měla by vrátit diplom a jít dělat maximálně pomocníka zřízence do nemocnice
Podobně jako se preventivně roztahují stydké pysky u holčiček, aby nesrostly, měla by se přetahovat i předkožka (až na doraz). Když se toto nedělá, jsou s tím podobné potíže jako popisujete a skutečně se to takto, jak popisujete, dělá. Kdyby to šlo přetáhnout bez potíží, ani by jste si toho nevšimla. Nechat to být může mít vážné o hodně bolestivější následky, krom potíží z nedostatečné hygieny i zaseknutí.
Tohle se kontrolovalo na běžné prohlídce ve 4 letech. Naše paní doktorka to nedělala a automaticky posílala , myslím že to bylo tehdy na chirurgii (?) a tam mu to dělali a je to tedy už cca 33let a nezapomenu na to jako dneska... Lidé čekali na chodbě před ordinací včetně mě a ozýval se hrozný křik až se lidem hrůzou zvedaly vlasy na hlavě. Jeden asistent ho zalehl aby ho podržel a při té bolesti ho 4 leté dítě drobné postavy normálně odhodilo a to borec odhaduji měl dobrých 100 kilo... A pak si to musel shrnovat, já na to něměl nervy, ale manželka mu to přetahovala... Nerad na to vzpomínám... Druhý syn byl v pohodě, ten nikam nemusel.. To byla tehdy veliká radost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.